Zagrebački ured u kojem je gušt biti na poslu

Informatičke tvrtke imaju najljepše urede, a još jedan pokazatelj je tvrtka Neos čiji je ured radila agencija Brigada

Važno je u kakvom prostoru živiš, a s obzirom koliko puno vremena provodimo na poslu, važno je i u kakvom uredu radimo. Rasvjeta, osunčanje, radni stolac, boja stola, kantina, wc, prostor za sastanke… sve to utječe na zaposlenike i na njihovu produktivnost, uspješnost, raspoloženje, ali i na lojalnost tvrtki, imidž, brendiranje…

Domagoj Blažević

Na Dblogu smo vam do sada pokazali desetke lijepih i funkcionalnih ureda, a među najatraktivnijim uredima očekivano su odvjetnički uredi i agencije, ali i IT tvrtke.

Domagoj Blažević

I danas vas vodim u jednu lijepu IT tvrtku, riječ je o Neosu, svjetski nagrađivanoj Data Analytics kompaniji koja se bavi naprednom analitikom, razvojem aplikacija i primjenom Cloud rješenja za velike, globalne tvrtke.

Domagoj Blažević

Nedavno su se preselili u ured od 1.100 kvadrata, a ured im je uređivala Brigada, tvrtka kojoj su upravo ovakvi projekti postali specijalnost.

Domagoj Blažević

– Kako bi stvorili funkcionalan radni prostor i ugodnu atmosferu, krenuli smo od toga kako će se prostor koristiti. U samom Neosu izražena je potreba za zajedničkim mjestom susreta, što zbog zaposlenika koji kao konzultanti rade na drugim lokacijama i povremeno dolaze u ured, što zbog suradnika koji prisustvuju različitim edukacijama i radionicama koje tvrtka organizira. Klijenti i posjetitelji također zahtijevaju prostore za sastanke i druge zajedničke aktivnosti. Zbog toga naš kreativni koncept temelji se na ideji gravitacije koja simbolizira okupljanje svih zaposlenika u ovom uredskom prostoru, ali isto tako i znanja te tehnologija kroz humanizirani pristup radu i životu – istaknuo je Dominik Cergna iz Brigade.

Domagoj Blažević

Novi uredi projektirani su na način da putanje kretanja kroz kolektivne prostore potiču i osnažuju susretanje i druženje uz rad te omogućavaju osjećaj pripadnosti tvrtki.

– Ove su postavke interpretirane u arhitekturi interijera tako da određene prostorije mogu
poprimiti nekoliko funkcija koje služe stalnom ili privremenom radu, kolaboraciji i interakciji
zaposlenika – kažu u Brigadi.

Domagoj Blažević

Dvije manje dvorane za sastanke mogu postati jedna velika predavaonica i zajednički prostor za druženja, a veliki dio gornje etaže s kuhinjom, blagovaonom, prostorijom za igre, terasom, lounge sjedenjem i predavaonicom namijenjen je isključivo zaposlenicima.

Korišteno je mnogo zelenila u vidu pregrada među zonama, a materijali koji se pojavljuju u
prostoru su ugodni i kvalitetni za boravak, učinkoviti rad i interakciju zaposlenika. Također,
dizajnirana je custom-made rasvjeta za obje etaže te su dizajnirane police, pult, ormarići za zaposlenike, kuhinja, stolovi…

Domagoj Blažević

Evo i fotogalerije s fotografijama Domagoja Blaževića… a tu su i linkovi na još nekoliko Brigadinih ureda s Dbloga.