‘It’ uredi nove generacije. Idemo u SAS

U mom svijetu ime SAS je skraćenica za skandinavsku aviokompaniju i predivan ikonički Jacobsenov Radisson SAS hotel u Kopenhagenu. No, danas ne putujemo nego ostajemo u Zagrebu u SAS-u, uredu softveraške tvrtke kojeg je uređivala zagrebačka Brigada

Kažu da vole ponedjeljke i da im oni uopće više nisu problem od kada su se preselili u nove urede s knjižnicom, loungeom, prostorima za brainstorminge, rad…

Dobrodošli u zagrebački ured tvrtke SAS, softveraške tvrtke koja ima urede u čak 58 zemalja. Ured je projektirala zagrebačka Brigada, evo što kažu o projektu…

Marko Mihaljević

– SAS ured odražava kozmopolitski duh zaposlenika iz cijele Europe. Upravo je zato kreativni koncept prilikom uređenja zagrebačkog ureda bila sinergija različitosti, koja se osim u profilu zaposlenika, odražava u odabiru boja, materijala i dizajnu namještaja – kažu dizajneri iz Brigade, navodeći da su povezali dizajn interijera s vizualnim identitetom tvrtke i pritom zadržali posebnost lokacije.

Marko Mihaljević

– Dizajnom ureda i namještaja očuvana je ozbiljnost i korporativnost, a korištenjem materijala poput drveta, tkanina i tapisona postignuta je opuštenija atmosfera. Suptilnim uvođenjem boja prostor je postao dinamičan, ali i dalje ugodan za rad. Također, dobrom prostornom organizacijom postignuta je mogućnost jednostavnog organiziranja druženja i edukacija za veći broj ljudi, a kada je to potrebno, osigurana je i intimna radna atmosfera.

Marko Mihaljević

Duga prozračna knjižnica sa zonom za čitanje projektirana je kao mala oaza za odmor i telefonske razgovore.

Zid iza recepcije „poziva“ na istraživanje skrivenog dijela uredskog prostora, a prozračna pregradna polica istovremeno povezuje i odvaja lounge zonu i prostor čajne kuhinje. Njeni se modularni stolovi mogu spajati i razdvajati, čime pružaju dinamiku prostora, kao i mogućnost višenamjenskog korištenja.

Marko Mihaljević

Alternativna radna zona s visokim zelenim foteljama idealna je za brainstorming i intimniji razgovor, a spušteni svjetleći panel daje joj veći osjećaj privatnosti te ujedno stvara zanimljivu atmosferu.

Marko Mihaljević

Drvene pregrade s biljkama dijele ured i stolove u manje zone kako bi se i u otvorenom prostoru omogućila potrebna koncentacija za rad – objašnjavaju dizajneri iz Brigade u svom priopćenju.

Evo kako to izgleda iz objektiva Marka Mihaljevića. Stajling Hannah Vranko.