Back to office. Evo kako izgledaju uredi novog povratka na staro

Vodimo vas u tvrtku Sobočan koja je jedna od prvih tvrtki u Hrvatskoj koja je ponudila mobilni namještaj za home office. Zavirite u njihove urede

Većina velikih tvrtki vratila je svoje zaposlenike na posao u svoje uredske zgrade. Mnogo je onih koji su zbog toga jako sretni. No, ima i onih koji se ne žele vratiti na staro i uvidjeli su da su od kuće učinkovitiji, fokusiraniji, produktivniji ili…

Što danas rade poslodavci? Pokušavaju racionalizirati troškove, vidjeti s kakvim modelom rada su zaposlenici produktivniji te optimizirati posao. Mnogi su tijekom prošle godine baš zbog te optimizacije otkazali stare urede i odlučili se preseliti u manje, povoljnije…

No, ima i onih koji su odlučili obnoviti stare urede te dočekali svoje zaposlenike u osvježenim uredima. U većini slučajeva nisu to veliki raskošni makeoveri, nego racionalno i pragmatično opremanje interijera sa željom da se dobije što bolji odnos uloženog i dobivenog.

Jedna od tih tvrtki je i tvrtka Sobočan koja je nakon 20 godina odlučila promijeniti kompletan prostor i to zahvaljujući inhouse dizajnu i proizvodnji.

– Ovakav prostor u potpunosti je prilagođen potrebama naših tehnologa i inženjera koji rade timski i u čestoj su dnevnoj interakciji. S njima radni prostor dijeli i uprava tvrtke kako bi u svakom trenutku mogli razmijeniti ideje, a to se pokazalo i kao pun pogodak za učinkovitost i poticajnu radnu atmosferu. Članovi uprave koriste movo mobilne urede/stolove, inovativan proizvod naše tvrtke koji su praktični zbog mobilnosti i jednostavnog sklapanja te su ujedno i dizajnerski element koji se odlično uklopio u prostor – istaknuo je Jakov Fatović, arhitekt iz tvrtke Sobočan.

Btw tvrtka Sobočan bavi se proizvodnjom namještaja za urede, a među najpopularnijim proizvodima su mu multifunkcionalni stolovi Movo koji su nastali nakon prvog prošlogodišnjeg lockdowna i za koji su dobili brojne nagrade.

– Idejni koncept preuređenja uredskih prostorija u sjedištu tvrtke u Murskom Središću slijedio je onaj Sobočan dizajn studija u Zagrebu koji je preuređen prošle godine. Možemo reći da smo 20. rođendan zaokružili novim modernim uredskim prostorima u kojima do izražaja dolazi inovativan dizajn i vrhunska izvedba s namještajem u potpunosti proizveden pod našim krovom u Murskom Središću. Uz reprezentativan i moderan izgled, dobili smo i poticajno okruženje u kojem je užitak raditi i boraviti – zaključila je Ines Brezetić, arhitektica Sobočan dizajn studija.