I Chicha Micha počinje jedna kreativna priča

Irina i Katarina dvije su prijateljice koje su pokrenule divan brend storytelling tapeta i dječjih dekoracija Chicha Micha

Rođenje djeteta donosi ogromne promjene u životu, a često i hrabrost koju nismo znali da u sebi da imamo. U tom vrtlogu promjena i emocija često se rađaju kreativne ideje… Jako puno žena koje poznajem upravo je u trudnoći osmislilo svoje uspješne kreativne biznise.

Jedna od tih žena je i Irina Halar Srdarević, PR-ica s velikim smislom za estetiku i dizajn koja je sa svojom prijateljicom, dizajnericom i ilustratoricom Katarinom Matković pokrenula brend Chicha Micha.

– Najbolje stvari uvijek nastanu spontano. Dok sam bila trudna gledala sam stvari za uređenje dječjih soba i nisam bila oduševljena s ponudom. I onda sam shvatila da bi mogla svojoj prijateljici Katarini dati zadatak da nam izdizajnira custom-made tapetu za dječju sobu… Vrlo brzo ta se ideja proširila i dopunila te je nastala Chicha Micha, brend sa storytelling tapetama i papirnatim dekoracijama.

– Kad sam bila mala obožavala sam papirnate lutke i papirnata kazališta, a vidjela sam da toga uopće više nema na tržištu. Kao i tapete, i papirnate dekoracije nastale su spontano. Sada u ponudi imamo kutiju s raznim papirnatim dekoracijama koje sami “izrezujete” i smišljate im namjenu. Od njih možete raditi ukrasne girlande, mobile, ukrasne visilice, papirnata kazališta, ukrase za dječje torte… – kaže Irina Halar Srdarević, kojoj je želja potaknuti kreativnost ne samo kod djece, nego i kod odraslih.

– Mnogi od nas bili smo jako kreativni kao djeca, a u odrasloj dobi smo potisnuli crtanje, slikanje, modeliranje… Zato naši proizvodi nisu posve gotovi i generički, nego uvijek traže angažman roditelja da ih postavi, osmisli priču, da likovima imena…

– Svaki naš proizvod napravljen je po principu storytellinga. Dakle, svaka tema koju odaberete ima svoje likove i osnovnu priču, a onda je na vama da tu priču proširujete s novim likovima i događajima – kaže Irina, dodajući kako često rade i personalizirane setove tapeta i ilustracija koje su prilagođene interesima djeteta.

– Roditelji nam ispričaju što sve dijete voli, koje boje preferira, koje su mu najdraže igre i kako voli provoditi vrijeme, pa onda po tome složimo priču koja se može pojaviti na zidovima, girlandi, dekoracijama, čestitki… – kaže Irina.

Uživajte u Chicha Michi, uz lijepu novost. Cure su počele raditi i tapete za odrasle. Sneak peek na obje kolekcije…