Kada prijateljice predlože, a da ti mi dekoriramo vjenčanje?

Danas vam pokazujem nešto jako lijepo i posebno. Vjenčanje u dvorcu Belaj u Istri kojega su dekorirale tri prijateljice s faksa

One žive u različitim gradovima, odnedavno i državama, ali i danas, 10-ak godina od završetka fakulteta i dalje su najbolje prijateljice. I danas se skoro svaki dan čuju i dopisuju, iako svaka od njih vodi različitu vrstu života i to jedna od njih živi u Nizozemskoj, druga u Zagrebu, a treća i četvrta u Rijeci…

I onda je Maša javila – cure, Žarko i ja ćemo se vjenčati.

Nakon početnog oduševljenja i slavlja, Irina, Ira i Jasmina su postovile “ključno” pitanje – a tko će ti dekorirati vjenčanje?

Filip Gržinčić

Maša je prvo mislila uzeti stilisticu, a onda je shvatila da to malo nadilazi budžet kojega su planirali potrošiti. U trenutku kada je već bila pri odustajanju i pomirivanju s “običnim” vjenčanjem bez puno dekoracija, cure su preuzele inicijativu.

Filip Gržinčić

– A što kažeš da ti mi dekoriramo vjenčanje? Na to naše pitanje Maša je u sekundi pristala i prepustila nam sve, tako da smo imale prilično odriješene ruke. Znamo da Maša nije tip koji voli uštogljene stvari, tako da smo odmah znale da će to biti jedno ležernije prirodnije vjenčanje s livadskim cvijećem – prisjeća se Irina Halar.

Filip Gržinčić

– Ipak, kada smo je već toliko gnjavile s pitanjima što bi htjela na svom vjenčanju, Maša je rekla suncokrete. Ti suncokreti su zapravo odredili tonalitet i karakter, a s obzirom da su oni jako dominantni i veliki, nismo htjeli s njima pretjerati, nego ih koristiti samo kao onu “trešnju na torti” – objasnila je Irina.

Filip Gržinčić

– Tih par vikenda svaki tjedan sam bila u Rijeci na našim dogovorima, a dolazila sam iz Zagreba u Rijeku i Belaj, nekoliko puta s krcatim autom stvari. Naime, dok sam ne probaš što uistinu znači organizirati vjenčanje i brinuti o svim tim detaljima, sve ti se čini tako lako i jednostavno. Je, divno je i zabavno, to svakako, ali treba jako puno planiranja, koordinacije, vremena… – priča mi Irina Halar koja je bila zadužena za cvijeće.

Filip Gržinčić

Uz Irinu sve ostalo su obavljale su Ira Blažina i Jasmina Jelovica, a čak je i Maša, odnosno mladenka, iz Nizozemske nabavljala lampice jer su tamo puno povoljnije nego u Hrvatskoj.

Filip Gržinčić

– Nabavljale smo stvari posvuda i posuđivale sve što smo mogle. Naime, bio nam je jako limitiran budžet, a iznenadili bi se koliko je zapravo za to sve trebalo stvari. No, kada sve to rasporedite po stolovima i raznim zonama, uopće ne izgleda tako, nego jako jednostavno – smije se Ira.

Filip Gržinčić

Na pitanje da li bi ponovile svoju avanturu, cure uglas odgovaraju:

Filip Gržinčić

– Da, uvijek. Predivan je to posao. Umoran si skroz, opaljen od sunca, prljav, vrti ti se u glavi od gladi… a toliko si ispunjen i sretan – kažu cure.

Filip Gržinčić

I u trenutku kada su gosti već lagano počeli dolaziti i trube su približavale dvorcu Belaj, cure su se kao male Pepeljuge, pretvorile u princeze…

Filip Gržinčić

Divno cure. Mislim da bi svi htjeli imati ovakve prijateljice.

Filip Gržinčić

Uživajte u fotografijama Filipa Gržinčića iz studija F weddings.