Uredski namještaj kojeg ćete poželjeti imati kod kuće

Pandemija i rad od kuće potaknule su hrvatsku tvrtku Sobočan da smisli inovativne radne jedinice koje omogućuju profesionalan rad kod kuće. Upoznajte njihov Movo

Jedan tjedan radimo iz ureda, drugi tjedan od kuće. Mi smo 3 dana kod kuće, dva dana u uredu… Samo ponedjeljkom smo u uredu. Kod nas su doma samo oni koji moraju… Stotinu tvrtki, stotinu kombinacija. Jedno je sigurno, Covid 19 promijenio je mnoge tvrtke i njihov način rada.

I dok nekim zaposlenicima odgovara rad od kuće, drugi jako žele povratak u svoj ured i druženje s kolegama, “face to face” komunikaciju i profesionalane uvjete rada, a ne na kuhinjskom stolu…

I zato je nastao Movo. Kao dizajnersko-poduzetnička reakcija na pandemiju i rad od kuće. Kao reakcija na #stayathome i poluimprovizirane home office koje su zaposlenici sami morali uređivati i prilagođavati za efikasan 8-satni rad kod kuće.

Movo je mobilan, sklopiv, potpuno opremljen stol kojeg možete zaključati. Zapravo, on je puno više od stola.

– Sve je nastalo sasvim spontano i praktički u jednom vikendu. Naša tvrtka Sobočar ima 200 zaposlenika i bavimo se prvenstvenom proizvodnjom i dizajnom uredskog namještaja. Kada je krenuo lockdown shvatili smo da će naši klijenti trebati neka nova rješenja za rad od kuće. Zato je naš projektni dizajnerski tim odmah ponudio svoja rješenja i u svega par dana razvio ideju za mobilnim uredskim jedinicama koje možete otvoriti, rastvoriti, zatvoriti, zaključati, pospremiti… baš kao i svoj posao – objasnili su u Movu, dodajući kako za sada imaju kolekciju od 6 različitih modela i da im je želja bila ponuditi profesionalne uvjete za rad koji zaposlenicima omogućuju bolje “razdvajanje” privatnog od poslovnog života.

Ideja je da tvrtke koje se odluče za rad kod kuće daju svojim zaposlenicima mobilnu radnu jedinicu koja je opremljena sa svim stvarima koje trebaju zaposleniku za rad.

Kao što bi tvrtka trebala osigurati laptop, tako bi trebala i stol, utičnice, ladice za dokumente, arhivu pod ključem…

– Doneseš ga gdje ti treba, a zaključaš i pospremiš kada ti ne treba – objašnjavaju u Movu, mladom brendu kojega su napravili prvenstveno ciljajući na IT industriju i bankarske usluge te inozemno tržište.

I iskreno, i mene su uspjeli zavarati.

Kada sam prije nekoliko dana na Facebooku vidjela reklamu za Movo, prvo što sam pomislila je da je to neka strana kompanija koja se bavi inovativnim rješenjima. Uistinu nisam ni pomislila da iza svega stoji tvrtka koja svoju proizvodnju i upravu ima u Murskom Središću. Svaka čast ljudi!

I da ne duljim, evo fotogalerija s Movo stolovima. (za otvaranje kliknite na fotografiju)

Wordpress Gallery Plugin Free

I za kraj moram postaviti jedno pitanje – što mislite da li smo efikasniji kod kuće ili na poslu?

Evo što nam je na to pitanje odgovorio vlasnik (nećemo ga imenovati) jedne poznate multinacionalne IT kompanije.

– Pratimo učinkovitost svojih zaposlenika i primijetili smo da naši zaposlenici u Zagrebu postižu puno bolje rezultate od kada rade kod kuće. S druge strane u Istri, gdje također imamo urede, nema značajnije promjene, osim individualnih razlika. Pretpostavljamo da je to zato što u Zagrebu ljudi gube puno vremena i živaca na promet, gužve, parking, dok u manjim sredinama odlazak i dolazak na posao nije nikakav stres. Stoga razmišljamo kako implementirati ta iskustva i kada pandemija prođe – ispričao je.