Kako odabrati pravi namještaj za terasu?

Koji je najizdržljiviji, najlaganiji, koji je otporan na vlagu i sol, a koji djeluje najluksuznije? Zavirite u naš vodič za kupnju vrtnog namještaja

Da, vjerujem da bi većina sada vrlo rado sjela uz bazen, zavalila se u ležaljku uz neku palmu i u miru guštala u omiljenoj knjizi i osvježavajućem piću. Jel može nešto ovako?

NARDI / MEBLO TRADE

No, nažalost ipak većina nema ovako divan prizor u svom vrtu, ali opet to ne znači da se trebate odreći uživanja na otvorenom.

NARDI / MEBLO TRADE

No, kako si stvoriti ljetnu oazu na svom balkonu, terasi, lođi ili vrtu?

NARDI / MEBLO TRADE

Nekada je dovoljno samo nešto udobno za sjedenje i stolić za kavicu. No, kakav namještaj odabrati?

NARDI / MEBLO TRADE

Ako se pitate koji namještaj je najizdržljiviji, onda je to aluminijski jer je on najotporniji na vremenske uvjete.

NARDI / MEBLO TRADE

Danas na tržištu postoji velik izbor različitih modela. Može biti napravljen kompletno od aluminija, u kombinaciji sa drvetom, plastikom ili sa specijalnom tkaninom. Prednost je što ne iziskuje nikakvo održavanje, dugovječan je i ne hrđa.

MEBLO TRADE

Ako pak radije birate drveni namještaj, onda svakako birajte tikovinu. To je najotpornije drvo na vremenske uvjete, a iznenadit ćete se koliko je lagano i izdržljivo. Kada ga kupite obavezno ga namažite uljem za drvo koje će ga zaštititi od vanjskih utjecaja i neka vam to uđe u godišnju rutinu. Svake godine prije iznošenja na balkon, obavezno ga nauljite.

NARDI / MEBLO TRADE

Pleteni namještaj od ratana i raznih trava stručnjaci preporučuju samo za dobro natkrivene terase, a ako ga namjeravate ostaviti na kiši i suncu, postoje garniture od umjetnih materijala koji su otporniji na vremenske uvijete.

NARDI / MEBLO TRADE

Plastični namještaj opcija je za sve one kojima je bitno lako održavanje, a posebno je zahvalno za more, bez opasnosti od hrđe i nagrizanja od soli, ali je i jako pogodan za kafiće zbog jednostavnog čišćenja.

NARDI / MEBLO TRADE

Dokaz da i plastika može izgledati elegantno je talijanski brend Nardi, i njihov stolac Net koji je osvojio brojne dizajnerske nagrade uključujući Red Dot i Good Design.

NARDI / MEBLO TRADE

Btw, stolac Net možete isprobati na novootvorenoj terasi kluba Aquarius na zagrebačkom Jarunu, koja je ovih dana doživjela makeover i uistinu izgleda sjajno.

NARDI / MEBLO TRADE

I još jedan “btw” – Nardijev stolac Net je trenutno u Meblo Tradeu na popustu od 25 posto i cijena mu je trenutno 469 kn.

Evo mojih top 20+ vrtnih favorita iz Meblo Tradea