Lampe koje će podići svaki prostor. Umage rasvjeta

Luster od guščje dlake, latica aluminija ili drva? Upoznajte skandinavski brend Umage za kojim je poludio svijet i koji je upravo stigao i u Hrvatsku

Hm, jel to papir? Neka tkanina? Umjetni materijal? Približavam se lusteru i nježno ga dodirujem… Ajme pa to je perje. Guščja dlaka. Fantastično.

MOBEL LAND

A čekaj što je ovo? Neki papirnati sjajni listići ili neka plastika? Opet dodirujem… Ne, pa to su listići od aluminija… Divno.

MOBEL LAND

Tako sam otprilike reagirala kada sam u Möbel Landu u West Gateu ugledala Umageove lustere za kojima je poludio cijeli svijet i koji su napokon stigli i u Hrvatsku.

MOBEL LAND

Naime, Umage je danski brend iz Kopenhagena koji je nastao 2008. godine i koji je u jedno desetljeće dogurao do ozbiljne multinacionalke s 2000 prodajnih mjesta u 40 zemalja diljem svijeta.

MOBEL LAND

Umage rasvjeta viđa se po interijerima i Instagram profilima brojnih trendesetera, ali i u kafićima, restoranima, hotelima diljem svijeta.

MOBEL LAND

Zašto je jedan relativno novi brend koji proizvodi modularne lampe postigao takav uspjeh?

U prvom redu zato što su napravili proizvode koji su dobro dizajnirani, fotogenični, atraktivni i upečatljivi, a istovremeno lagani, lijepo pakirani, jednostavni za distribuciju i transport, napravljeni od ekoloških materijala s minimalnim utjecajem na okoliš.

MOBEL LAND

Naime, taj spoj nešto je na čemu se temelji dobar dizajn u 21. stoljeću koji osim komponente estetike, funkcionalnosti, distribucije, cijene, mora imati i komponentu ekologije i održivosti.

MOBEL LAND

Upravo na svim tim načelima počiva i Umage rasvjeta.

UMAGE / MOBEL LAND

Naime, svaka lampa sastoji se od sjenila napravljenog od nekog od prirodnog materijala i to ne od kompaktne sirovine – nego od listića, latica, komadićima koji su vješto spojeni u atraktivnu cjelinu. Sjenila se mogu kombinirati uz različite modele “hardwarea”, odnosno tijela lampe koje svijetli.

MOBEL LAND

Isto sjenilo tako može krasiti luster, podnu lampu, plafonjeru, a uz to kolekcije je međusobno lako kombiniraju što omogućava veliku slobodu.

MOBEL LAND

Među bestselerima su im kolekcije Aluvia, Eos i Chimes…

MOBEL LAND

Svojim karakterističnim laticama od aluminija, Aluvia je lagana i robusna u isto vrijeme. Dostupna je u šest boja i dvije veličine. Ovaj model naglašava ljepotu svakog interijera, čineći dom ugodnim, klasičnim i profinjenim. Osim po karakterističnim laticama, Aluvia je posebna po tome što prostoru daje ambijentalno svjetlo bez zagrijavanja i odsjaja, a izgleda jednako dobro ugašena i upaljena, baš kao i model Eos.

MOBEL LAND

Eos je model koji osvaja na prvi pogled, napravljen je od prirodnih perja gusaka, i osigurava mekano i toplo svjetlo te bajkovit, sofisticiran i elegantan izgled interijera. Eos model dostupan je u četiri različite boje – bijeloj, svijetlo smeđoj, svijetlo sivoj i svijetlo ružičastoj boji.

MOBEL LAND

No, nije sve uvijek tako romantično. Model Chimes je jednostavan i maksimalno pročišćen. Komad čvrstog hrasta, u kombinaciji s toplim LED izvorom svjetla, i to je to. Jednostavno, prirodno, elegantno. Baš kao i model Asteria.

MOBEL LAND

Model Asteria, nastao je spojem urbanog dizajna, suvremene tehnologije i majstorske izrade. Spaja ugrađene LED svjetiljke u elegantan, minimalistički oblik.

MOBEL LAND

Uživajte u Umageu i našoj fotogaleriji…