Dnevna doza hrabrosti i glamura

Upečatljivo, osebujno, duhovito, avangardno… Kako kombinirati namještaj koji privlači pažnju?

Jedno je nesumljivo. Hodati Zagrebom prije deset godina i promatrati restorane, kafiće, dućane i to raditi danas – kao da nije isti grad. Interijeri naših kafića, restorana, apartmana, hotela, pa i domova jako su se promijenili.

Puno se više počela obraćati pažnja o uređenju interijera i čini mi se da se ta ljestvica iz mjeseca u mjesec diže…

KARE HRVATSKA

Instagram, Pinterest, društvene mreže, blogovi, magazini, neki novi dućani koji su se pojavili u Hrvatskoj… sve je to imalo strašno veze.

No, jednako tako čini mi se da su nam domovi, kafići, restorani, terase… postali svi malo preslični…

Kada želiš nešto totalno drugačije, avangardno, pomaknuto, tetralno, onda ideš u Kare.

KARE HRVATSKA

Evo mojih favorita iz Kareove nove kolekcije soft glam koja je inspirirana baršunom, štukaturama, luksuzom, nekim davnim prošlim vremenima te filmskim i glazbenim klasicima…

KARE HRVATSKA

Btw zar nije ovo najluđi štender za odjeću? Zamislite to u nekoj luksuznoj kući za odmor ili apartmanu u centru grada…

Totalno drugčije od drugih.

KARE HRVATSKA

No, pitanje koje se nesumljivo nameće je kako uklopiti takav predmet u dom?

Jednostavno. Dajte mu prostora. Takvi jaki komadi namještaja iziskuju puno slobodnog prostora jer jedino tako izgledaju moćno, atraktivno, avangardno.

KARE HRVATSKA

Ako ih stavite u premali prostor i uz njih dodate još puno osebujnih, sjajnih predmeta, vrlo je vjerojatno da ćete dobiti kičasti prostor i kontaefekt.

Manje je više i kada su karakterni komadi u pitanju. Dakle jedan predmet ili jedan kutak s tako jakim komadima i oko njih puno slobodnog prostora kako bi izgledali moćno, dominantno, atraktivno…

KARE HRVATSKA

Naravno, postoji i britanska škola uređenja interijera koja negira takav pristup i tvrdi upravo suprotno – interijer treba u potpunosti uskladiti, ni jedan predmet ne smije biti predominantan u prostoru, nego u istom stilu mora biti apsolutno sve – od parketa, tapeta, namještaja, do detalja.

KARE HRVATSKA

Koji god vam pristup bio draži – da li više talijanski ili britanski – evo mog izbora 30+ predmeta iz Karea Hrvatska s dnevnom dozom glamura (klikom na predmet saznajete cijenu).