Kuća na osami s pogledom na brežuljke. Može!

Casa Olivi u središnjoj Italiji je mjesto na kojem počinje savršen odmor… Prekrasan interijer, zapanjujuć pogled, izoliranost, a sve to uklopljeno u odličnu priču

Kuća na osami s pogledom iz bazena na brežuljke i vinograde… Zvuči jednostavno savršeno i vjerujem da bi se mnogi momentalno voljeli teleportirati. Znam i adresu: Casa Olivi u regiji Marke u središnjoj Italiji.

Casa Olivi

Riječ je o objektu starom 300 godina na seoskom imanju smještenom 12 kilometara od srednjovjekovnog grada Treie.

Casa Olivi

Nekad je to bila derutna štala, zatim je polovica glavne zgrade 1995. godine oštećena u požaru.

Casa Olivi

Zahvaljujući upornosti vlasnika i stručnosti švicarskog arhitektonskog dvojca Markusa Wespija i Jérômea de Meurona, danas je to savršena kuća za odmor.

Casa Olivi

Cijelo imanje prostire se na više od pet tisuća kvadratnih metara, a kuća ima tri etaže.

Casa Olivi

Vlasnici su odlučili zadržati starinski vanjski izgled kuće, dok je unutrašnjost potpuna suprotnost.

Casa Olivi

Neutralne boje, dizajnerski namještaj i prostran prostor ispunjen svjetlošću, tim se riječima najbolje opisuje prekrasan interijer koji je zamišljen kao mjesto za uživanje, ali i organiziranje različitih evenata.

Casa Olivi

U kući se nalaze četiri spavaće sobe, a svaka od njih ima i pripadajuću kupaonicu, dok je peta spavaća soba smještena u gostinjskom dijelu kuće.

Casa Olivi

Tu je i vanjska kuhinja s koje puca pogled na prekrasne brežuljke (lako je zamisliti se tamo na nekom druženju s prijateljima, zar ne?), japanski roštilj te ono što krade pozornost čim se zaviri na terasu – bazen.

Casa Olivi

Kuća je zaista posebna, a uskoro ću vam pisati o nečemu još puno posebnijem i luksuznijem gdje se upravo nalazim…

Uživajte u prekrasnim fotkama