Kako odabrati udoban i kvalitetan madrac?

Kako izabrati madrac kojeg ćemo godinama voljeti? Je li sve samo na osjećaju udobnosti ili je važan sastav i tehnologija? Popričali smo sa stručnjacima iz Meblo Tradea gdje je u tijeku mjesec Zdravog spavanja s brojnim akcijama na krevete i madrace

Kažu da trećinu dana, a samim time i života, provodimo spavajući. Stoga je vrlo važno na kakvom madracu spavamo, zar ne? Imam dobru vijest. Meblo Trade ima akciju na krevete, madrace, jastuke, a akcija obuhvaća i popuste na brend Sealy, jedan od najpopularnijih i najcjenjenijih proizvodača madraca na svijetu.

Naime, Sealy madraci su najprodavaniji madraci u Americi, a svakih šest sekundi netko na svijetu kupi Sealy madrac. To znači da su od 1881. kada su osnovani do danas prodali više od 100 milijuna madraca diljem svijeta.

Sealy, Tempur i Stearns & Foster dio su iste grupacije koja je ujedno najuglednija na svijetu u proizvodnji madraca i jastuka.

A kao i sve najbolje stvari na svijetu, počelo je sasvim slučajno. U gradiću Sealy u Texasu vlasnik Daniel Haynes, koji se bavio proizvodnjom strojeva za obradu pamuka, dobio je zahtjev da ispuni madrac s pamukom. Nakon tog jednog madraca dogodio se boom. Usmenom predajom pročulo se da se u Sealyju proizvode sjajni madraci, drugačiji od drugih.

I ostalo je povijest. Tvrtka je rasla, smišljala nove modele, tehnologije i izume te postala predvodnik u inovacijama te svijetu madraca. Između ostalih kreirali su hipoalergenske madrace koji inkorporiraju moderne tehnologije kao šta su Smart Fibres i Geltex, te mnoge druge adaptivne tehnologije koje mogu zadovoljiti svačije individualne potrebe.

Jedan od najvećih Sealyevih patenata je Posturepedic™ tehnologija koja kombinira vrhunski dizajn i najkvalitetnije materijale kako bi se postigla savršena razina podrške za svaki dio tijela, a time i najbolja udobnost.

No, kako prepoznati dobar madrac? Izgledom? Dodirom? Ležanjem? Proučavanjem sastava i tehnologija?

Iskustvom. Naime, svatko od nas je različit i odgovaraju mu različite stvari. Neki vole tvrđe madrace, neki mekanije, neki tanje, drugi deblje, nekima je važno da je madrac ima antibakterijsku navlaku, nekima da je navlaka periva…

Btw, kada smo kod perive navlake. Jeste li znali da se madrac nikada ne bi smio otvarati. Otvaranjem madraca u njega ulaze grinje i prašina te to smanjuje vijek trajanja madraca.

No, vratimo se madracima. Kako bi odabrali pravi madrac koji će vam godinama pružati adekvatnu potporu, naš je savjet da osim subjektivnog osjećaja te isprobavanja madraca ležanjem, pogledate i sastav madraca.

Naime, nisu svi sastavi materijala jednako kvalitetni i dugotrajni. Primjerice, madraci od pjene na prvi pogled su vrlo udobni, no važno je znati da pjena s vremenom gubi svoja svojstva i da se pod većim težinama lakše deformira.

Zato stručnjaci kažu da bi madrace trebalo često prevrtati u svim smjerovima te birati modele s džepičastom jezgrom i Posturepedic™ tehnologijom opruga.

A koji model madraca je safe play, odnosno jedan od najprodavanijih na svijetu?

– Jedan od najprodavanijih modela Sealy madraca je Charm, tvrdi madrac iz Sealy Posture Tech ranga. Ovaj tvrdi madrac kombinacija je PostureTech®II opruga i Sealy pjene koja pruža opuštajuću i zdravu podršku. Uz Charm, svakako preporučamo i model Grace. To je madrac koji koristi Posturepedic™ tehnologiju opruga uz Moisture Protect i Surface-Guard Technology™ kod navlake koja je dizajnirana da eliminira vlagu s vašeg tijela radi veće ugode tokom spavanja te da štiti madrac od neugodnih mirisa i mrlja. Visina od 30 cm garantira kraljevski osjećaj kod spavanja, a tu je i garancija od 10 godina na ovaj model. Madrac u dimenzijama 200×160 i 200×180 imamo na zalihi i spremni su za isporuku uz popust od 30% – preporučila nam je Morena Negovetić iz Meblo Tradea.

Ostale modele i akcije, možete proučiti na ovom linku.