Upoznajte Aurora Residences, novo naselje s 88 apartmana u blizini Zadra

Projekt će se početi graditi u jesen u Falkensteiner Resortu Punta Skala, a potpisuje ga bečki arhitekt Boris Podrecca

Za mene Punta Skala utjelovljuje čežnju za horizontom. More i nebo zrcale se posvuda. S novim apartmanima želim dalje razvijati taj kontinuitet. Zgrade su poredane kao prsti, okrenute prema moru i tako da jedna drugoj ne zaklanjaju pogled na horizont – rekao je arhitekt Boris Podrecca povodom najave izgradnje 8 apartmana u naselju Punta Skala u blizini Zadra.

Apartmani će se nalaziti u četiri zgrade i bit će veličine od 42m2 do 175m2. Završetak gradnje predviđen je za lipanj 2025. godine, a posebnost apartmana je što u financiranju mogu sudjelovati i zainteresirani privatni investitori.

Naime, zainteresirani investitori mogu sudjelovati u razvoju projekta kroz trenutnu crowdinvestment kampanju FMTG Investa ili kroz kupnju apartmana.

Turistička grupacija već 20 godina nudi apartmane za najam i prodaju pod brendom Premium Living. Oni su integrirani u infrastrukturu Falkensteiner hotela, nudeći vlasnicima mogućnost uživanja u hotelskim pogodnostima.

– Kupac odlučuje koje usluge želi. Ako nekretninu za odmor ne koristi, može nam ju dati u daljnji najam – kaže Otmar Michaeler, partner u tvrtki Falkensteiner Michaeler Tourism Group.

Tako FMTG izbjegava prazne krevete, a vlasnici apartmana ostvaruju određeni dio prihoda. Tvrtka se u budućnosti planira još više fokusirati na ovaj model. Potražnja će i dalje rasti, u što je Michaeler uvjeren, a mnogo je razloga za to. Na primjer, modeli rada značajno su se promijenili od pandemije.

– Workation je trend koji sve više jača. Premium Living apartmani koji se mogu koristiti tijekom cijele godine nude savršeno mjesto za kombiniranje posla i odmora – objašnjava Michaeler. Statistike također pokazuju da apartmani s dodatnim uslugama postaju sve popularniji i kod umirovljenika.

Osim kupnje apartmana, grupacija nudi i crowdinvestment koncept kojom investori sudjeluju u novim investicijama grupacije, a za uzvrat dobivaju hotelske vaučere ili novac od dobiti.

– Naši investitori znaju točno u koje projekte ulazi njihov novac sa svakom kampanjom i kasnije mogu uživati ​​u rezultatu kao gosti hotela – rekla je Anne Aubrunner, direktorica FMTG Investa. Naime, kamate se isplaćuju ili u gotovini ili u obliku hotelskih vaučera.

– Nešto više od polovice naših investitora odlučuje se za otplatu kamata u vaučerima i tako postaju gosti – kaže Aubrunner o uspješnom konceptu.

– Za naše višestruke ulagače posebno je popularna kombinacija gotovinskih kamata i hotelskih vaučera – dodala je. FMTG Invest tim stavlja poseban fokus na transparentnost i redovitu komunikaciju s investitorima.

Erich Falkensteiner, Boris Podrecca i Otmar Michaeler

– Za nas odnos ne završava završetkom investicije, već počinje – objašnjava Aubrunner osobni pristup. Trenutno je FMTG Invest u 12. krugu crowdinvestmenta. Prikupljena sredstva će, između ostalog, ići za realizaciju Aurora Residencesa u Falkensteiner Resortu Punta Skala.