Tanjuri s potpisom slikara Borisa Guine

Akademski slikar Boris Guina u Triki je predstavio limitiranu kolekciju oslikanih keramičkih tanjura nazvanu Keramika 2024.

Keramika i umjetnost, vole se javno. Naime, akademski slikar Boris Guina ovih je dana predstavio limitiranu kolekciju oslikanih keramičkih tanjura nazvanu Keramika 2024. Predstavljanje ciklusa Keramika 2024. održalo se u salonu Trika u Ulici Kneza Borne 24 koji je na neki način i inspirirao umjetnika na ovu kolekciju.

– Svoju keramiku vidim u grupacijama ili nizovima, kao objekte koji oplemenjuju prostor i pružaju utilitarni aspekt. Nedugo nakon otvorenja Trika showrooma na novoj lokaciji, došao sam na ideju da bi ovaj uzbudljiv prostor bio izvrstan poligon za promociju ciklusa keramičkih tanjura. Svidjela im se ideja i tako je nastao projekt – rekao je Boris Guina.

Nakon studija u Londonu i boravka u Beču, Guina se vratio rodni grad, Zagreb gdje se osim slikarstvom, bavi i uređenjem interijera. Na likovnoj sceni prisutan je od početka 1990-ih, a do danas je izlagao na skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu te je dobitnik međunarodne nagrade Premio Lissone.

Ciklus keramičkih tanjura Boris Guina x Trika – Keramika 2024. vezan je za njegova velika djela na keramici, rađena za kolekcionare, ali istovremeno funkcionira kao samostalni opus koji iskorištava mogućnosti, kako sam kaže „fascinantnog svijeta glazura i tekstura“.

Evo mojih favorita te linka na kompletnu kolekciju tanjura…