Stan ili ured? Ipak ured i to odvjetnički

Svi previše radimo. Zato valjda i želimo da nam je i na poslu lijepo, udobno, komforno… kao doma. Vodim vas danas u jedan takav odvjetnički ured kojega je uređivala Brigada

U jedno sam sigurna. Odvjetnici i IT-evci imaju najatraktivnije urede. Njihovi uredi gotovo su uvijek posebni, zanimljivi, atraktivni, s nekom pričom… Danas vas vodim u jedan takav ured kojega je uređivala zagrebačka agencija Brigada, autori brojnih divnih ureda i poslovnih prostora u gradu.

Evo što oni kažu o ovom uredu…

– MM odvjetnički ured u centru Zagreba razlikuje se od drugih ureda koje smo radili upravo po svojoj namjeni.

Njegova primarna funkcija je ured, ali sekundarna funkcija je mjesto za susret s klijentima, mjesto za razradu poslovnih strategija i poslovnu inspiraciju… to daje ovom prostoru posebnu toplinu – kažu u Brigadi.

– Naš je cilj bio kreirati ugodan prostor za rad, pri čemu je bitno bilo uzeti u obzir da to ponekad znači provesti većinu dana u uredu pa se tako u svakoj prostoriji nalazi i mala „chill zona“ za trenutke predaha od posla ili za neformalnije sastanke s klijentima. Analizirajući posebitosti klijenata s kojima vlasnici surađuju, činjenicu da će i njihovi klijenti zbog prirode poslovnog odnosa ponekad provesti većinu radnog dana u uredu te uzimajući u obzir dnevne rutine i interese korisnika prostora, malo po malo smo dobivali detaljniju sliku o njima, ali i o samom prostoru. Upravo su nam svi ti inputi bili polazna točka u dizajniranju ovako osobnog ureda – ističe Jelena Babić iz Brigade, voditeljica arhitekture na ovom projektu.

– Pri ulasku u ovaj poseban ured dočekuje vas prostor za čekanje koji svojim materijalima i bojama odaje doživljaj i stil cijelog ureda. Zidovi svih prostorija oplemenjeni su štukaturama kako bi se naglasila posebnost i povijest same lokacije. U sobi za sastanke dizajnom namještaja i odabranim materijalima očuvana je ozbiljnost i profesionalnost, a uvođenjem boja poput plave i zlatne prostoru je dodana elegancija i dinamičnost.

Uredi zajedno čine jednu funkcionalnu cjelinu, ali svaki individualni ured je odraz vlasnika, bračnog i poslovnog para koji rade u njemu. Zajednički cilj bio je stvaranje poticajne i ugodne atmosfere za sve zaposlenike te dojma povjerenja i bliskosti za klijente. Takva načela pri uređenju prostora odavno su prihvaćena kao standard u industrijama u kojima djeluju njihovi klijenti, pa je ovakav pristup uređenju bio jedini logičan – navode.

– Pri uređenju ureda, naša ideja bila je razbiti klasične predrasude odnosa „odvjetnik – stranka“, te time komunicirati ono što ured uspijeva već puno desetljeće – da se vrlo ozbiljan posao može raditi u prijateljskom i opuštenom okruženju. To je uspješno postignuto skladom materijala – spojem štukatura, drvenog parketa, sivkasto plavih boja zidova i elegantnog modernog namještaja sa zlatnim elementima. Zidove krase djela mladih likovnih umjetnika kojima se na ovaj način pruža i poticaj za daljnji rad, a kuhinjski zidovi su „mala galerija“ radova troje djece vlasnika.

S pažljivo biranim zelenilom i biljkama, cijeli prostor dobio je još jednu prirodniju i topliju notu. Posebno zanimljiv dio ureda je prostor između uredskog dijela i kuhinje s blagovaonicom. Duž hodnika nalazi se obloga sa štukaturama koja skriva vrata i servisne i sanitarne sadržaje iza njih – navode iz Brigade.

Kako izgledaju još divni uredi koje smo objavili na Dblogu, provjerite na ovim linkovima: jedan, dva, tri, četiri, pet, šest