M&O Pariz i Imm Koeln – Trendovi za 2020.

Upravo su završili najvažniji zimski sajmovi Maison et Objet u Parizu i Imm u Koelnu, a ovaj tjedan počinje i Ambiente u Frankfurtu. Zaključak? Nikada nije bilo tako raznovrsno i dinamično

Prvi mjesec je uvijek izuzetno dinamičan u svijetu interijera i on nam pokazuje trendove, novitete i tendencije u godini koja slijedi. Imm u Koelnu, Maison et Objet u Parizu, Red box u Munchenu te ovih dana i Ambiente u Frankfurtu… tako izgleda zadnjih mjesec dana u Kareu, tvrtki koja uz velike svjetske sajmove, usput u svom središtu u Munchenu, odredi još jedan svoj interni Red box sajam.

I što su pokazali svi ti sajmovi?

KARE

Ogromno bogatstvo i šarolikost stilova, uzorka, materijala, tema… Naime, u trendu je različitost i individualnost – svatko od nas može pronaći stil uređenja koji mu najbolje odgovara.

KARE

Bio to minimalizam, moderna elegancija, boho, ekscentrično, prirodno, raskošno, romantično… kada pogledamo štandove vodećih proizvođača namještaja, uistinu se čini da trendovi opremanja nikada nisu bili toliko brojni i raznoliki kao na početku međunarodne sezone namještaja 2020.

No, što izdvojiti kao novitete?

KARE

Za 2020. godine Kareovi stručnjaci trendova odredili su tri nova smjera: remek djela, poetični duh i šarmantna moderna.

Zajednička crta ova tri smjera je u tome što svoje uporište traže u povijesti i tradiciji, ali reinterpretirajući je na suvremen, dinamičan i zabavan način.

KARE

Glavni komadi iz smjera kojeg nazivaju “remek djela” su upečatljivi detalji koji reinterpretiraju djela starih majstora slikarstva te simbole 20. stoljeća na jedan nov, drugačiji način. Svaki od tih komada plijeni pažnju i vrlo lako transformira prostoriju i stvara novi upečatljiv vizualni identitet.

KARE

Poetički duh je smjer kojeg odlikuje romantiziran biljni i životinjski svijet. Ključni komadi su fotelje s cvjetnim japanskim uzorcima te figurice raznih životinja – od majmuna na lampi, slona na vazi za cvijeće, vjeverice na visilici.

I treći smjer je šarmantna moderna, odnosno klasični komadi namještaja, reinterpretirani na jedan zanimljiviji način…

Da ne duljimo, pogledajte sami kako je to izgledalo u Koelnu, a zatim u Parizu.

Imm Koeln

Maison et Objet Paris