Mislim da sam pronašla najljepši ured. Evo ga…

Ljuljačka, kolo sreće, stol za ping-pong… Zakoračite u novu generaciju ureda. Pastelnih tonova, ugodan, moderan, transformativan, sa savršenim pogledom. Ukratko, Catana media grupa, Beograd, arhitektonski ured Autori

Ovo je fantastično. Pišem na Facebooku poruku Autorima, beogradskom arhitektonskom uredu čiji rad obožavam. Polivalentni prostori, transformacije, igre otkrivenog i skrivenog, igra grubih materijala i finih tkanina, pastelnih i neutralnih tonova. U trenu se zaljubljujem…

Relja Ivanić

A da mi ovo objavimo? Pišem im, ne skrivajući svoje oduševljenje s njihovom najnovijom realizacijom – uredom od 550 kvadrata u blizini beogradskog aerodroma u kojemu je iGaming tvrtka Catena Media.

Relja Ivanić

I par dana dogovora i evo fantastičnih fotografija Relje Ivanića i teksta samih Autora, odnosno arhitektica Dijane Novaković, Maje Trbović, Aleksandre Nikitin i arhitekta Dušana Nenadovića.

Relja Ivanić

Uredi tvrtke Catena Media nalaze se u poslovnom kompleksu Airport City u Beogradu i dizajnirane su za tim znatiželjnih individualaca koje stoje iza jedne od najuspešnijih firmi u iGaming industriji.

Relja Ivanić

Riječ je o open space uredima, s pogledom na panoramu Novog Beograda. Prostor je dizajniran s idejom da svako od zaposlenih ima svoju osobnu zonu za rad i opuštanje. Rezultat su uredi koje su poput igre, pune trikova, prepreki, zabavnih karakteristika, tajnih uglova i iznenađenja. Ovim je duh iGaming industrije pretočen na elemente i način korištenja prostora.

Relja Ivanić

U prostoru dominiraju neutralni tonovi i sirovi materijali. Strop je obojen u crno, čime se neutralizira količina detalja i odvraća pažnja od instalacija u prostoru. Drvene obloge zidova od izbijeljenje breze daju topli efekt radnom prostoru.

Relja Ivanić

U ulaznoj zoni, drvena zidna obloga je ujedno i velika magnetna ploča koja posjetiteljima i zaposlenima dozvoljava da kreiraju grafike i poruke od magneta različitih boja i oblika i time svakom promjenom naprave novu zabavnu dobrodošlicu.

Relja Ivanić

U prostoru nema oštrih kuteva i zone se preljevaju jedna u drugu. Obje staklene pregrade dozvoljavaju preglednost prostora koji se ovako vizualno ne skraćuje.

Relja Ivanić

Osim glavne otvorene radne zone koju ispunjavaju radni stolovi, ovaj prostor karakteriziraju i prostorije izolirane staklenim opnama među kojima su konferencijska sala i manje prostorije za individualne sastanke i pozive.

Relja Ivanić

Veliki zeleni pojas pruža se kroz cijeli prostor i odvaja različite funkcionalne zone unoseći toplinu i čineći prostor prijateljskim prema korisniku.

Relja Ivanić

Rasvjeta dizajnirana specijalno za ovaj prostor je važan dio projekta, od standardnih visilica, preko podesivih lampi do rasvjete integrirane u viseće vrtove, zakačene iznad stolova.

Relja Ivanić

Stolovi, pregrade, sofa, klupa, tribine, konferencijski stolovi, kuhinja, pultovi, gotovo sav namještaj je također dizajniran specijalno za ovaj prostor.

Relja Ivanić

Glavna zona za rekreaciju obuhvaća specijalni multifunkcionalni poligon za istezanje. Svaka od zona se, iako presvučena elementima relaksacije i zabave, može koristiti kao prostor za rad koji zaposlenima omogućuje da više puta u toku radnog vremena promjene položaj tijela i time dinamiku radnog dana učine sebi ugodnijom.

Relja Ivanić

Još nekoliko pojedinačnih elemenata u prostoru kao što su ljuljačke, stol za stolni tenis, i kolo sreće je posvećeno pauzi u radu.

Relja Ivanić

Kolo sreće, koji je ujedno i ploča, igra je za zabavu zaposlenih postavljena u najfrekventniji dio prostora.

Relja Ivanić

Različite funkcije i zone povezuje i paleta boja koja je birana da bude ugodna za korisnika.

Relja Ivanić

Ovaj projekt uređenja interijera pruža novi, ažuriran pogled na provođenje vremena u radnom okruženju koje je danas promijenjivo i sve fleksibilnije.

Autori

Relja Ivanić
Relja Ivanić

I da, zaista u ovakvom uredu ne bi bio problem ostati dulje, puno dulje od radnog vremena…

Relja Ivanić

Evo još slika beogradskog fotografa Relje Ivanića. Uživajte…