Ured na vodi? Da, molimo teleportaciju!

Vodimo vas u BoatMe – divan novootvoreni coworking prostor na poznatim beogradskim splavima koji je nekada bio dom vlasnice licence za Miss Jugoslavije

PIŠE: PETRA ŠVARC

Jeste li ikada pomislili kako bi bilo divno imati ured na brodu? Raditi u miru, daleko od gradske vreve, prometa i gužve, u zelenilu, dok vas voda lagano ljuljuška, a uz to imate i fantastičan pogled… Zvuči predobro da bi bilo moguće, jel da?

Ne nužno, jer Beograd je krajem ovoga ljeta dobio upravo takav coworking prostor.

BoatMe je smješten na ušću Save u Dunav, među čuvenim beogradskim splavima, s najljepšim pogledom na Kalemegdan. U svojoj je povijesti promijenio nekoliko identiteta, a netom prije nego li je postao coworking prostor, bio je privatni dom vlasnice licence za Miss Jugoslavije.

Arhitektice Jasna Kavran i Ksenija Pantović iz studija OBE našle su se pred izuzetno zahtjevnim zadatkom – prenamijeniti vrlo specifičan stambeni brodski prostor u funkcionalne urede i zajedničke prostorije za dnevni najam, rad i evente. I u tome su uspjele!

BoatMe je pročišćen, moderan, svijetao prostor na dva kata, kapaciteta do 50 radnih mjesta.

Uređen je s puno prirodnog drva i bijele boje, uz snažne akcente plave boje i poneki detalj smirenih pastelnih nijansi. Kao u svim projektima studija OBE, i ovdje ima dosta prirodnog bilja.

Arhitektice su iz prostora kojega su imale na raspolaganju izvukle maksimum. Tako su, primjerice, brodske instalacije pretvorile u površine za sjedenje. Tu su i kuhinja, toaleti s tuševima, brzi Internet te sva potrebna uredska oprema.

Osim unutarnjeg prostora, izuzetno je zanimljiva i terasa koja svojim uređenjem prati atmosferu broda, a kao stvorena je za evente, proslave i okupljanja svih vrsta. Opremljena je i dokom za manje brodove i skutere. Brod na eventima može ugostiti do 300 ljudi, a svoju je publiku pronašao u ekspresnom roku tako da je stalno bukiran.

Ako ste slučajno ovaj tjedan na Sajmu namještaja u Beogradu, svakako prošetajte, a ako niste uživajte u fotogaleriji…