Stan inspiriran kućom obitelji Park iz Parazita

Zavirimo u dom kojega su uredile arhitektice iz studija GAO arhitekti

Obožavamo lijepe interijere koji su usklađeni do posljednjeg detalja. Zato nam se jako svidio stan u Ljubljani kojeg je uredio ugledni slovenski arhitektonski studio Petre Zakrajšek, GAO arhitekti.

Prepoznatljiva Petrina estetika i briga o svim detaljima primjetna je i u ovom atraktivnom stanu u Ljubljani. Evo što je u interijeru rekla arhitektica Petra Zakrajšek.

MIRAN KAMBIČ

– Par stvari utjecale su na konačni izgled ovog stana. Prva inspiracija bio je interijer iz filma Parazit. Taj film bio je kinematografski vrhunac 2019. godine, kada smo otprilike počeli razmišljati o ovom projektu. Velebna kuća obitelji Park svima nam se jako svidjela i bila je svojevrsni moodboard i nit vodilja pri uređenju ovog interijera. Inspirirao nas je i vrlo izduženi raspored stana te mnoštvo staklenih stijena, no, najveća inspiracija potekla je od same klijentice koja živi uistinu dinamičnim i atraktivnim životom – ispričala je arhitektica Petra Zakrajšek.

MIRAN KAMBIČ

Vlasnica stana velika je ljubiteljica mode i modnih dodataka, a jedan od važnih zadataka bio je kako isprezentirati sve te divne dizajnerske komade odjeće, obuće te stvoriti hedonističke kutke u domu.

MIRAN KAMBIČ

– Naša primarna želja bila je stvoriti mekan, ženstven, lagodan prostor pun udobnosti. Šetnja interijerom započinje blještavim ulazom s ormarom koji uokviruje kolekciju dizajnerskih torbi i cipela koja oduzima dah.

MIRAN KAMBIČ

Iz hodnika se simetrično ide u dnevnu i spavaću zonu. Veliku spavaću zonu karakterizira veličanstvena glavna spavaća soba s kupaonicom, garderobom i ogromnim centralnim boudoirom s tri ogledala.

MIRAN KAMBIČ

Staklena stijena omogućuje pogled na kupaonicu, a zavjese s vanjske strane pružaju osjećaj intimnosti i utišanosti. Naime, stan ima jako puno staklenih stijena koje smo “omekšali” i “utišali” s mnoštvom tekstila koji upija jeku i sve nepotrebne zvukove – objasnila je arhitektica.

MIRAN KAMBIČ

S lijeve strane hodnika prostor lagano prelazi u središnji dnevni boravak gdje simbolična okrugla štukatura povezuje sva tri seta: kuhinju, dnevni boravak i prostranu blagovaonicu.

MIRAN KAMBIČ

– Glavni feature u dnevnom boravku je Edra garnitura koja djeluje poput skulpture. Tekstilne ploče u drvenim okvirima zamišljene su kao vizualna pozadina blagovaonice s ovalnim mramornim stolom, ružičastim GUBI stolicama i atraktivnim MOOOI lusterom – kaže arhitektica.

MIRAN KAMBIČ

– Cjelokupni izgled interijera je moderan te pun kontrasta između topline i intimnosti
doma, ali i smjelih ekstravagancija vlasnika. Ravnoteža između karizme prostora i karizme životnog stila klijenta odražava se u toplini koja je stvorena dodavanjem drvenog stropa, ratana i baršuna, nježnih zavjesa koja su protuteža mramoru, mjedi, staklu – objasnila je arhitektica.

MIRAN KAMBIČ

Uživajte u slikama Mirana Kambiča.

Arhitekti: Petra Zakrajšek, Sara Hočevar, Urška Černigoj
Namještaj: Nova Showroom
Namještaj po mjeri: Mizarstvo Trunkelj
Lighting design: Svetlarna
Tekstili: UVA design
Biljke: Džungla plants