Ovo je najljepši kafić u regiji. Gir caffe

Kako nadmašiti samog sebe? Autori to uvijek uspijevaju. Upoznajte njihov još jedan divan projekt u Beogradu

Godinama smo se divili Giru, po mnogima najljepšem showroomu proizvođača namještaja u regiji. Odlazak u Gir mnogima je visoko na to-do listi stvari koje žele pogledati u Beogradu. Ljestvica se diže… Gir je nedavno otvorio kafić i izgleda ovako:

RELJA IVANIĆ

Ista ekipa zaslužna je i za izgled caffea. Neću puno pretjerivati ako ih predstavim kao genijalni arhitektonski ured Autori.

RELJA IVANIĆ

– Glavni izložbeni salon izrazito je bijele boje sa zavjesama visokim 6 metara u takozvanoj zoni iskustva i velikim bijelim spiralnim stubištem, pa je brzo postalo jasno da jednostavno širenje ove palete u novi prostor nije izazov, a ni opcija – objasnila je Dijana Novaković, arhitektica iz studija Autori.

RELJA IVANIĆ

I zato su napravili nešto posve drugačije… Monumentalni otvor vodi do kafića i uistinu izgleda poput Alisinog ogledala i… ulazak u zemlju čuda.

RELJA IVANIĆ

– S obzirom da je GIR tvornica koja radi namještaj od hrasta, ovaj prostor je u hrastovom furniru te se svojom estetikom nadovezuje na priču Gira i izložbenog salona. Iako je izložbeni prostor mjesto na kojem se upoznajete s procesom oživljavanja vašeg namještaja, sam kafić više je priča o šumi. Zahvaljujući tamnijim bojama hrastovog furnira i tamnim namještajem ugođaj nas podsvjesno poziva na kavu – objašnjavaju Autori.

RELJA IVANIĆ

Ponovno čista petica. I dokaz da i mali kafić od 60 kvadrata može izgledati sjajno.

RELJA IVANIĆ

Uživajte u divnim slikama Relje Ivanića. Za otvaranje fotogalerije kliknite na sliku ispod:

Wordpress Gallery Plugin Free

Evo vam nekoliko linkova na druge interijere od Autora: GIR store, Stan O, Mokrin, Dedinje penthaus, Ured Catana media, Stan za Katarinu i Igora.

I za kraj evo i tlocrta Gir Caffea.