Penthouse od 230 kvadrata. Beograd, Dedinje.

Nedavno sam vam pokazala jedan luksuzni penthouse u Barceloni, danas jedan upravo useljen u Beogradu. Ponovno sjajni beogradski arhitektonski ured Autori i njihov prepoznatljiv arhitektonski potpis

Najlakše je uređivati velike, luksuzne i skupe interijere pune dizajnerskog namještaja, kažu neki… Možda i je, ali ipak, puno sam više vidjela neukusno uređenih skupih, nego neukusnih low cost stanova.

Relja Ivanić

Danas vam pokazujem jedan veliki, raskošan, a ukusan interijer. Nazali se na Dedinju, jednoj od najskupljih i najelitnijih beogradskih adresa. Stan je luksuzan, skup i bogato opremljen… ima 230 kvadrata, praktički samo dvije spavaće sobe, a tu je i kamin, samostojeća kada koja košta kao jedan prosječan auto…

Relja Ivanić

No, zapravo sve to se u stanu zapravo ne vidi. Iz njega ne vrišti dizajnerski namještaj s potpisom, statusni simboli, nadmetanje. To je jedan ugodan, lijep, moderan stan za dvoje ljudi koji vole druženja, okupljanja, kuhanje, uživanje…

Relja Ivanić

Stan nam pokazuje ono što arhitekti oduvijek pričaju – da je luksuz prostor, a ne samo namještaj i oprema u njemu.

Relja Ivanić

– Početkom godine počeli smo s radom na kompletnom uređenju interijera ovog penthousea koji se nalazi u beogradskoj rezidencijalnoj zoni. S nekoliko manjih intervencija u funkcionalnoj organizaciji postojećeg prostora, dobiven je moderan, dvostrano orjentiran stambeni prostor, široko otvoren prema vizurama i idiličnom pejzažu koji ga okružuje – objasnili su arhitekti iz beogradskog arhitektonskog ureda Autori čije ste radove već nekoliko puta imali prilike vidjeti na Dblogu.

Relja Ivanić

Njihovi interijeri uvijek su divni, suvremeni, smjeli, hrabri, a opet jednostavni i ugodni za život. Dio njihovog arhitektonskog potpisa uvijek je i produkt dizajn, odnosno namještaj kojega tailor-made dizajniraju za projekt.

Relja Ivanić

– U ovom interijeru izdizajnirali smo radni stol s pripadajućim policama, a on se nalazi u kućnom uredu, prostoriji koja na neki način povezuje dvije jasno odijeljene zone – dnevnu i noćnu zonu – objašnjavaju Autori.

Relja Ivanić

Dnevnu zonu čine kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak koju odjeljuje veliki šank s ugrađenim kaminom.

Relja Ivanić

Dnevni boravak nadovezuje na radnu sobu, a cijelom dužinom dnevna zona povezana je s terasom koja gleda na zelenilo.

Relja Ivanić

– Karakterističan element u dnevnoj zoni je drvena rešetkasta struktura koja povezuje sve ambijente. Svojom materijalizacijom ona čini prostor toplijim, prekida monotonu površinu plafona, a noću stvara zanimljiv svjetlosni efekt u prostoru.

Relja Ivanić

Element drva, osim na stropu vidljiv je i na zidu koji na simboličan način odjeljuje dnevni i noćni dio.

Relja Ivanić

– Noćna zona jasno je odvojena od ostatka prostora zidom s drvenom interijerskom oblogom koja se proteže cijelom dužinom stana. Čini je office, spavaća soba i master apartman s pripadajućom komfornom walk-in garderoberom. Prostorom prevlađuju tamnoplavi tonovi koji ovu zonu čine intimnijom i ušuškanijom – ispričali su arhitekti.

Relja Ivanić

A sada vas prepuštam fantastičnim slikama Relje Ivanića.

Relja Ivanić

Uživajte…