Najbolji interijeri u regiji i šire. Big see

Evo nešto za dugo listanje i proučavanje. Uskoro u Ljubljani počinje Mjesec dizajna i njihova velika dodjela nagrada. Proučili smo nominirane iz 18 zemalja i izabrali svoje favorite… Uživajte u velikoj fotogaleriji

Od 16. listopada do 23. studenog Ljubljana se pretvara u grad dizajna i po 16. put održat će se manifestacija Big see, odnosno Mjesec dizajna u organizaciji časopisa Hiše i udruge Zavod Big.

Konferencije, seminari, predavanja, izložbe, teme: dizajn i hrana, arhitektura i turizam… Stotinu zanimljivih stvari događat će se u Dunajskoj 122 u Ljubljani, no možda najzanimljivija bit će izložba radova nominiranih u 5 kategorija – interijeri, produkt dizajn, drvo, turizam, moda.

Mene je naravno najviše zaintrigirala kategorija interijeri. Pročešljala sam nominirane i pronašla divne stanove, kuće, restorane, kafiće, a među nominiranima pronašla i radove hrvatskih arhitekata i dizajnera. Bruno Juričić, Jelena Havelka, cure iz Market kolektiva, Numeni, 3LHD, Brigada nominirani su u kategoriji za interior design, a cure iz Market kolektiva i Numenovci i u kategoriji produkt dizajna. U kategoriji produkt dizajn našla se i Marija Ružić i njezin Vau, a u kategoriji wood nominirana je i Dorja Benussi, Ana Tevšić, Emil Jurcan, Thinkobjects i PopArch te Domagoj Katalin za ulaz u Zoološki vrt. Za modu nominirani su Mario Vijačkić, Nives Bošnjak i divan projekt Arte Lorete Gudelj, Mihaele Marković, Naše Posla i Priyanke Desai.

O gotovo svima njima sam vam pisala i pokazivala njihove radove, a sada neću više puno pričati nego ću vam samo pokazati svoje favorite iz kategorije interijeri, raspoređene po zemljama…

1Austrija