Oni su stvarno čudo. Numen / For use

Volim njihove stolice, fotelje, police… ali što tek rade u kazalištu i na trgovima, galerijama, festivalima umjetnosti… Zavirite u čarobni svijet njihovih art instalacija

Razmišljali smo čak u jednom trenutku da se prestanemo baviti produkt dizajnom. Slušam što govori i knedla mi je u grlu i tisuću pitanja iznad glave. Ali onda brzo slijedi nastavak:

Numen

– Ali smo ga odlučili i dalje raditi, ali samo s ljudima s kojima nam je lijepo i izazovno, a to je u prvom redu Prostoria. No, s druge strane intenzivirali smo rad u kazalištu na scenografiji i na site-specific instalacijama – priča mi Sven Jonke iz Numena, na onoj, nedavno opisanoj kavi.

Christoph Katzler, Sven Jonke i Nikola Radeljković / Numen / Foto: Aurelie Cenno

– Naš treći partner Christopf živi i radi u Beču i on se najviše bavi instalacijama, ja kazalištem, ali sva trojca smo zapravo uključeni u sve projekte, bar na razini savjeta, drugog mišljenja… – kaže Sven Jonke.

Numen

– Trenutno radimo dvije instalacije u Seulu, Sao Paulu, predstavu u Berlinu… – i nastavlja nabrajati gradove u kojima gostuju ili su nedavno gostovali njihovi radovi. Paušalno, sve to znam, ali nakon kave odlazim na njihovu web-stranicu i gledam…

Numen

Zanijemila sam…

Void – Seoul

String – Beč

Tube – Innsbruck

Tube – Koeln

Net – Hasselt

Net – Blow Up – Yokohama

Net – Rovinj

Tuft – Pariz

Tape – Beč

Tape – Pariz

Tape – Melbourne

N-Light Membrane – Seoul

Predstava – Erde, Berlin

Predstava Kralj Lear – Atena

Predstava Parsifal – Sofia

Predstava Rat i mir – Zagreb

Predstava Black beast Sorrow – Ljubljana

Predstava The woman – Zagreb

 


 

Producirano u radionici TG Studija, Telegramove in-house agencije za nativni marketing, u suradnji s partnerom Prostoriom i po najvišim uredničkim standardima Telegram Media Grupe.