Tenisice inspirirane agavama i bioraznolikosti

Novom kolekcijom “Agave is life” brend MIRET nas podsjeća na važnost očuvanja bioraznolikosti i ravnoteže u ekosustavu

Često zaboravljamo bitne stvari. Podrazumijevamo ono što imamo. Zaboravljamo da živimo na djeliću planete Zemlje s divnom i čistom prirodom, a da je upravo ona ishodište našeg zdravlja, hrane, pića, sreće… Puno toga zaboravljamo i zato me vesele ovakve kampanje koje nas podsjete na ono važno – očuvanje onoga što imamo.

I upravo zbog toga jako nam se svidjela nova kampanja domaćeg brenda održive mode MIRET.

Kampanja pod nazivom Agave Is Life u samo središte postavlja moćnu agavu – biljku koja je mnogim našim precima kroz povijest bila izvor hrane, lijekova, odjeće i alata. Biljka je to koju mnogi nazivaju pustinjskom ljepoticom, a čije su iznimno fine niti krasile i poznatu hvarsku čipku.

Btw jeste li znali da je Hrvatska u samom europskom vrhu po pitanju raznolikosti biljnih i
životinjskih vrsta? Kampanje poput ove nastoje podići svijest o tome koliko je važno da tako i ostane, a upravo iz tog razloga ambasador ove kampanje je mladi botaničar Sandro Bogdanović.

– Ekosustavi pučinskih otoka posebno su zanimljivi, jer su zahvaljujući izolaciji i udaljenosti od kopna iznimno očuvani. Ne prijeti im toliko zagađenje, urbanizacija niti miješanje s drugim vrstama s kopna. Naši otoci su oaze bioraznolikosti i autentičnosti vrsta koje polako postaju rijetkost područja Mediterana. Moramo očuvati bioraznolikost jer će bez nje, ultimativno, uslijediti potpuna destrukcija – napominje znanstvenik Sandro Bogdanović.

Novom kolekcijom ekoloških tenisica za proljeće i ljeto 2022., MIRET nastoji osvijestiti
važnost flore u očuvanju bioraznolikosti i održavanja ravnoteže u ekosustavima. Upravo
zato novu generaciju MIRET tenisica s povišenim đonom u niskoj i visokoj varijanti, krase
imena ISOLA (otok) i FLORA (biljni svijet), kao stalni podsjetnici na prirodu koju treba čuvati.

Hodanje je dobro za zdravlje, a hodanje u Mireticama dobro je i za okoliš jer su napravljene od prirodnih materijala poput vune, konoplje, eukaliptusa, pluta i kaučuka, zbog čega je njihov utjecaj na naš planet smanjen na najmanju moguću mjeru.

Prije par godina na Dblogu smo objavili priču o braći Boljar koji su pokrenuli MIRET-ice. Evo link na tekst te na njihov webshop.

A sada uživajte u inspirativnim slikama snimljenim na Visu…