Bolt ima novi cool zeleni ured

Dečki iz Dnevne doze biljaka otkrili su nam novi hrvatski brend posuda za cvijeće i dali par dobrih savjeta oko odabira biljki za urede

PIŠU: LEON BOŽIĆ I TOMISLAV ŠTRKALJ

Uvijek uživamo uređujući interijere i eksterijere biljkama, ali najviše nas veseli vidjeti posebno osmišljena mjesta za biljke koje su dizajneri interijera osmislili još u fazi nacrta. Biljke tada više nisu dekorativni predmet ili ljubimac, točka na i na kraju uređenja prostora… One su dio dizajna i ideje od samog početka.

Na Radničkoj cesti smjestio se Bolt u svojem novom uredu koji je sada ispunjen biljkama. Custom-made police istovremeno djeluju i kao pregrade između hodnika i kuhinje/blagovane i kao sadna mjesta za razne biljke.

Napravili smo kombinaciju biljaka koje rastu uspravno kako bismo popunili vertikalni prostor te puzajućih biljaka koje će visiti iz tegle, a kada porastu može ih se i omotati oko police.

Odlična vertikalna biljka je Sansevieria trifasciata ‘Laurentii’, ali nećete pogriješiti niti s drugim sanseverijama koje inače nazivamo i svekrvinim jezicima. Ako želite biljke koje vise iz tegle, pokušajte s biljkama Epipremnum aureum i Philodendon scandens.

Osim toga, umjesto rasvjetnih tijela iznad konferencijskog stola smještene su viseće tegle, a iste tegle svoje su mjesto pronašle iznad blagovaonskog stola.

Kada postanu preduge, biljke se mogu orezati, a reznice ukorijeniti kako bi se iz njih uzgojile nove biljke.

Ali nije dovoljno samo staviti biljke u interijer – treba dobro promisliti mogu li biljke tamo opstati i što možemo napraviti da bismo im poboljšali život.
Zato je Bolt ekipa uklonila zamućene naljepnice sa staklenih zidova između hodnika i konferencijske sobe jer su naljepnice blokirale veliku količinu svjetlosti. Sada su stakla samo djelomično pokrivena naljepnicama, a biljke su puno sretnije s puno svjetlosti.

I za kraj, svakom prostoru treba barem jedna velika biljka. Odlučili smo se za lirasti fikus, Ficus lyrata, već godinama popularni fikus kojeg volimo u svim izdanjima.

Posadili smo ga u Bačvu, novi hrvatski brend ručno izrađenih tegli od recikliranih metalnih bačava za ulje. Bačvu možete pronaći na bacva.hr i odabrati svoju visinu, promjer i kombinaciju boja.

Osim što ćete podržati domaći dizajn, podržat ćete i recikliranje te ponovno uporabu davno zaboravljenih predmeta.