Veliko priznanje: Ikador u Iki ima najljepši park na svijetu.

Vrt hotela Ikador u Iki osvojio je u New Yorku Platinum MUSE Design award. Bravo Ksenija Jurčić Diminić

Divne vijesti stižu iz ureda krajobrazne arhitektice Ksenije Jurčić Diminić. Park hotela Ikador u Opatiji osvojio je u New Yorku Platinum MUSE Design award u kategoriji Landscape i urban space.

Veliko je to priznanje za hrvatsku krajobraznu arhitekturu koja je u svijetu vrlo važna disciplina te joj se pridaje sve više pažnje, ali i za krajobraznu arhitekticu Kseniju Jurčić Diminić kojoj ovo nije prva međunarodna nagrada… dapače.

IKADOR

Ksenija je realizirala više od pet stotina projekata krajobrazne arhitekture diljem Hrvatske te u Qataru, a samo za krajobraznu arhitekturu hotela Amarin u Rovinju osvojila je čak 3 internacionalne nagrade: Big See architecture award 2019, German design award 2020. i Gold MUSE design award 2020.

Nagrada Platinum MUSE Design award za hotel Ikador velika je promocija Ike, hotela, ali i Opatije kao destinacije s tradicionalno lijepim krajobrazima i vrtovima.

I kako izgleda taj D park hotela Ikador?

– Park se nalazi u zoni hotela na površini od 7000 kvadrata i neposredno je uz obalu mora. Oblikovan je u organičkoj maniri te parkom dominira mediteransko zimzeleno bilje. Prostore međusobno povezuju organički oblikovane staze.

IKADOR

U parteru su oblikovani vibrantni otoci cvatućeg grmlja. Mijenama godišnjih doba slika parka se interesantno transformira, uvijek drugačija, poticajna za korisnike prostora – kaže Ksenija Jurčić Diminić.

– Kolorit je dominantno monokroman s akcentima plave i bijele boje što donosi opuštajuću atmosferu. Vertikalnu okosnicu u prostoru čine stabla čempresa, borova, cedrova, palmi, badema magnolija…

IKADOR

– Zeleni krovovi od sukulenata izvedeni su u maniri apstraktnih tapiserija – kaže Ksenija dodajući kako je oblikovano mnoštvo kontroliranih kvalitetnih vizura koje prostor podižu na visoku estetsku razinu.

Meni je predivno što taj vrt, kao i svi Ksenijini radovi, s vremenom postaju sve ljepši, grmlje se razbuktava i raste, trave osnažuju, stabla cvjetaju, listaju, žive…

Uživajte u fotogaleriji parka i pogledajte kako priroda divno nadograđuje arhitekturu.

Wordpress Gallery Plugin Free

A sada još jedan mali bonus. Pogledajte interijer hotela Ikador kojeg potpisuje londonsko-zagrebački arhitektonski studio Atellior. Za otvaranje fotogalerije kliknite na sliku i uživajte…

Wordpress Gallery Plugin Free