PRIMA uvela novu uslugu – dizajn interijera

Kad te boli zub, ideš kod zubara, kada trebaš pravni savjet, ideš kod odvjetnika. Kada trebaš adaptaciju stana, onda to radiš sam. Nažalost, prečesto je to istina. No, i to se polako mijenja.

Kao što više ne “popravljamo” zube kod brice čupajući ono što se dalo popraviti, tako ipak sve više ljudi za poslove adaptacije i uređenje interijera angažiraju arhitekte i stručnjake. Ono što veseli je što se na angažiranje arhitekata i dizajnera interijera ne gleda više elitistički, nego jednostavno kao angažiranje nekoga kome je to posao da zna više od nas samih.

Veliki korak u popularizaciji arhitekata, dizajnera interijera, stilista napravile su i društvene mreže, ali i usluge pojedinih dućana koje po pristupačnim cijenama nude opciju dizajna interijera.

Prvi veliki lanac trgovina koji je osim dosadašnje usluge dizajna kuhinja po mjeri i ugradbenih ormara uveo i uslugu dizajna interijera je PRIMA. Riječ je naime, o novoj dodatnoj usluzi koja se može ugovoriti i koja se dodatno naplaćuje.

Ta usluga vrlo je zgodna za vlasnike novogradnji i prostora kojima ne trebaju veliki građevinski radovi i adaptacije, a idealna je za one koji planiraju opremiti stan ili apartman u jednoj trgovini.

Što zapravo ta usluga obuhvaća i kako to izgleda, porazgovarali smo sa specijalistima za dizajn interijera iz PRIMA salona.

– Proces usluge raspoređen je u dva dijela: prvi dio kreće od dogovaranja usluge, slijedi izmjera prostora i savjetovanje oko odabira boja obloga (zidova i podova), renderiranje te dekoriranje odnosno stvaranje individualnog idejnog rješenja uređenja prostora. Drugi dio obuhvaća realizaciju cijelog projekta – od narudžbe, preko nadzora dostave i montaže te dekoriranja. Usluga se naplaćuje po cijeni od 20 kn/m²prostora. Ako se odlučite nastaviti s procesom, za kupnju proizvoda u vrijednosti iznad 30.000 kn vrijednost računa umanjuje se za iznos usluge dizajna interijera – kažu.

Kako detaljno izgleda taj proces?

– Pri posjeti najbližem PRIMA salonu koji pruža ovu uslugu, odabrani specijalist za dizajn interijera preuzima vaš projekt te vas upoznaje sa svim narednim koracima usluge. Od tog trena, specijalist je vaš glavni i jedini kontakt u realizaciji cijelog projekta. Specijalist vam izlaže sve korake projekta te vas upoznaje s cijenom cijele usluge. Idući korak je izlazak na teren. Naime, PRIMA specijalist za uređenje interijera dolazi na lokaciju vašeg prostora te prikuplja točne mjere interijera, bilježi položaj instalacija i provjerava pojedinosti izgradnje. Sve su ovo ključne informacije o kojima vodimo računa prilikom prijedloga dizajna interijera kako bismo zadovoljili sve vaše želje i potrebe. Nakon detaljne izmjere prostora, specijalist za dizajn interijera izrađuje prijedlog rješenja u skladu s vašim napomenama. Rješenje se izrađuje u 3D CAD sustavu koji omogućuju 3D prikaz i prostorni plan namještaja i dekoracija. Svu dokumentaciju predloženog rješenja dobivate u salonu uz popis odabranih proizvoda te se naplaćuje 20kn/m².

Kada potvrdite idejno rješenje te odlučite nastaviti s uslugom, specijalist naručuje odabrani namještaj i dekoracije i pokreće proces proizvodnje – kažu u PRIMI.

– Kako ne biste morali voditi brigu o ispravnoj isporuci, specijalist će nadzirati dostavu i montažu te će pratiti dogovoreni 3D prikaz i popis proizvoda. Naš tim stručnih montažera dolazi na lokaciju s idejnim rješenjem i svim naručenim proizvodima. Usluge dostave i montaže se dodatno naplaćuju. Unutar usluge, specijalist vam nudi i dekoriranje prostora COCO maison dekoracijama za dom koje ekskluzivno možete pronaći u PRIMA salonima i webshopu – objasnili su dodajući kako u zadnjem stadiju usluge, mjesec dana nakon montaže, specijalist koji je dizajnirao vaš interijer obavlja završni posjet kako bi provjerio je li sve u redu te jeste li zadovoljni pri korištenju svih proizvoda.

Više o usluzi dizajn interijera by PRIMA saznajte na njihovim web stranicama ili im se možete javiti na dizajn.interijera@prima-namjestaj.hr

A evo par primjera prostora koje su do sada opremili.