Palača, stan ili ured? Ne, poliklinika za lijepi osmijeh

Volimo kada nas interijer iznenadi. Kada je puno ljepši, atraktivniji, neobičniji, profinjeniji, autentičniji… od onog što smo očekivali. Vodim vas u LiderDent

Kada čujete riječ dentalna poliklinika – sigurno ne očekujete interijer koji će izazivati uzdahe. Sterilno, čisto, jednostavno, svijetlo… obično su epiteti kojima najčešće opisujemo interijere poliklinika.

Danas vam pokazujem jednu polikliniku koja me jako ugodno iznenadila te je sve samo ne predvidljiva. Riječ je o poliklinici za ortodonciju i implantologiju LiderDent koju je uredila arhitektica Željka Pavlinović i njezin ured Zetho arhitektura.

Jako volim Željkine interijere jer se u njima osjeti višeslojna funkcionalnost, pročišćenost, uklopljenost u kontekst…

Prostor često diktira izgled mood interijera i zato se nećete iznenaditi kada vam kažem da se poliklinika nalazi u zaštićenom kulturnom dobru u kuriji Gašparić na Kaptolu te je vrlo zanimljiv spoj tradicije i modernosti, ali i umjetnosti i medicine.

Naime, u prostoru su izloženi autentični antikviteti, cvjetne instalacije Saše Šekoranje te radovi mladih hrvatskih umjetnika Diane Trohar, Matije Vukovića i Petre Orbanić. Svi oni savršeno su uklopljeni u elegantno i vrlo funkcionalno okruženje.

Ono što je važno reći da umjetnost i antikviteti ne ometaju primarnu funkciju ovog prostora, nego ju “omekšavaju”, uljepšavaju, čine privlačnijom – baš kao što stomatolozi u ovoj poliklinici ne popravljaju zube, nego čine osmijeh ljepšim.

Prostori koji su namijenjeni čekanju uređeni su s više lifestyle detalja i umjetničkih intervencija, dok su ordinacije za preglede puno umjerenije.

Ordinacije su opremljene talijanskim “Zilfor” namještajem izrađenim specijalno za dentalne ordinacije, “Kavo estetica” stomatološkim stolcima, te najnovijim 3D scannerima, a ljubitelji dizajna primjetit će i Grupine lampe i Eamsov namještaj.

Da ne duljimo uživajte u fotografijama Johna Pavlisha.