Najljepši interijeri u regiji. Rezultati natječaja

Trgovina Gir u Beogradu, stan i ured u Budimpešti, kafić u Rumunjskoj, instalacija u Pragu najbolji su interijeri u regiji, prema mišljenju stručnog žirija natječaju Big See. Evo kako izgledaju i koja priča se skriva iza svakog nagrađenog rada

Da, u Ljubljani je upravo počeo mjesec dizajna i dodjeljene su nagrade Big See. No, prije fotogalerije, jedna velika čestitka hrvatskoj predstavnici – Dorja Benussi sa svojim ThinkThings dječjim namještajem ponovno osvaja nagrade. Nakon Milana i Salone Satellitea, ovo joj je već drugo međunarodno priznanje za najbolji dizajn.

Dorja je ujedno ponovno jedina hrvatska autorica s dobivenom nagradom, no i sama nominacija u ovakoj žestokoj regionalnoj konkurenciji već je veliki uspjeh. Čestitke svima i evo pobjednika u kategoriji interijeri

5INSTALACIJA – OVERPRESSURE / Prag, Češka

Akademija umjetnosti, arhitekture i dizajna u Pragu angažirala je projektante da razviju koncept i dizajniraju godišnju izložbu studenata i diplomanata akademske godine 2016.-2017.

Vizualno, autori su stvorili kinetički objekt, veliki plavi volumenom, kojime su pokušali materijalizirati kreativnu energiju kao simbol same ustanove. Uz pomoć nategnutih tkanina od lycre uspjeli su formirati živi pulsirajući objekt koji uz pratnju autentičnih zvukova iz škole postaje živi organizam i simbolizira kreativni duh Akademije. Takav način korištenja jeftinih tkanina pružila je projektantima priliku da izraze pulsirajuću atmosferu, vrlo posebnu i jedinstvenu.

Autori: VRTIŠKA ŽÁK; Roman Vrtiška, Vladimír Žák
Foto: Kristina Hrabětová

Sljedeći