Tuš ili kada? A zašto ne bismo oboje.

‘Walk in’ tuš s kamenom platom i staklenom tuš kabinom koja nestaje ili s druge strane velika, raskošna samostojeća kada? Teške dileme… Evo što je sve u trendu u svijetu kupaonica

Kada god s nekim pričam o kupaonicama, jedno od temeljnih pitanja koje se postavi već na početku glasi: ugraditi tuš ili kadu? Svatko od nas ima svoje iskustvo i neke svoje razloge zašto jedno ili drugo. I ja imam svoje i mogla bih satima pričati o tome, ali danas ću vam pričati o trendovima u svijetu kupaonicama i o par divnih proizvoda koji su me oduševili.

DURAVIT AG

Za početak treba reći da su veliki prostrani “walk in” tuševi jednako popularni kao i kade, no naravno, one fotogenične, samostojeće kade koje možete staviti i nasred sobe ili kupaonice te koje uistinu izgledaju kao ukras svakom prostoru.

DURAVIT AG

Osim tih divnih samostojećih kada, ukras su i veliki prostrani tuševi koji su već gotovo desetljeće popularni da su u razini poda.

DURAVIT AG

Koliko god kanalice bile popularno i često rješenje, ipak mnogi ljudi i dalje su jako skeptični prema ‘walk in’ tuševima s kanalicom, posebice u Hrvatskoj. Svi se nekako brinu da li će majstor dobro napraviti hidroizolaciju, hoće li to curiti, kako će to čistiti… Zato se većina ipak i danas radije odlučuje za tuš-kade. No, obične sjajne bijele kade koliko god bile tanke i elegantne, ipak često se tuku s keramikom u kupaonici i to jednostavno ne izgleda dobro…

DURAVIT AG

Ali zato je jako popularan takozvani Stonetto, tuš kada koja je napravljena od svojevrsnog kamena koji je puno izdržljiviji i lakše se čisti od običnog kamena, ima bolju protuliznost a izgleda odlično. Čak puno bolje od kamena. Jedna od prvih tvrtki koja je proizvela Stonetto je Duravit koja ga nudi u 4 boje (antracit, bijela, bež i beton siva) i 12 veličina.

DURAVIT AG

Duravit je nedavno patentirao još jedan sjajan proizvod, a riječ je o tuš kabini OpenSpace koja kao da nestaje i idealna je za manje kupaonice. Naime, riječ je zapravo o kabini čije se staklene stijenke mogu “pospremiti” kada se tuš ne koristi, i postaju dio zida. OpenSpace ima mogućnost da se jedna vanjska ploha staklene stijenke izvede kao ogledalo, što će dodatno podići atraktivnost i funkcionalnost, posebice u manjim kupaonicama. Ukratko, fenomenalan proizvod kojeg možete razgledati i u u novootvorenom Duravitovom showroomu na zagrebačkom Jankomiru.

DURAVIT AG

U trendu su jako i umivaonici i keramika s tankim rubovima, kao i u raznim bojama, kako pipa, tako i samih umivaonika.

DURAVIT AG

Već sam vam puno pričala o popularnim crnim i zlatnim pipama te njihovim prednostima i manama, kao i o dvostrukim umivaonicima.

DURAVIT AG

Moj favorit među umivaonicima trenutno je ovalni nasadni s tankim rubom, a jedan od najljepših takvih modela mi je Duravitov Luv kojeg potpisuje danska dizajnerica Cecile Manz. Žena jednostavno sve što dizajnira postane hit…

DURAVIT AG

No, danas nije dovoljno da su stvari samo lijepe, moraju biti i funkcionalne, pametne, primjenjivati nove tehnologije.

DURAVIT AG

Zanimljive su i wc-školjke sa senzorima koje vam griju dasku, peru vas, masiraju poslije nužde…

DURAVIT AG

U trendu su i ogledala s integriranom rasvjetom koju možete regulirati ovisno o tome da li se za ogledalom šminkate, brijete, perete zube ili vam treba samo ambijentalno svijetlo. Ovisno o funkcijama mijenja se intenzitet i boja svjetla – od hladnog plavog, do toplog žućkastog svjetla.

DURAVIT AG

Btw, ta ogledala novog doba čak imaju ugrađene senzore s grijanjem, tako da se tijekom kupanja, ogledala ne magle…

DURAVIT AG

Divno je što sve neće izmisliti i kako stvari idu neprestano naprijed.

DURAVIT AG

Uživajte u fotografijama koje nam je ustupio Duravit AG.