Zar nije preslatka? Idemo u Casa Tiny, kućicu od 20-ak kvadrata

Ovo je mala i jako skromna kućica od 20-ak kvadrata u kojoj mogu prespavati samo dva čovjeka, ali svejedno ogroman je svjetski hit. Evo zašto

Već jako dugo maštam o kućici za odmor u nekoj šumi u Istri. Imam već otprilike u glavi i gdje bi ju htjela smjestiti i kako bi voljela da izgleda. A onda sam nabasala na ovo…

Camila Cossio

Potpuno sam se oduševila, pogotovo jer je različita od svih uobičajnih kuća za odmor koje se iznajmljuju preko Booking.coma i Airbnb-a i pokazuje jedan, drugačiji smjer… Luksuz je priroda, a kuća je samo zaklon.

Camila Cossio

Riječ je naime o Casa Tiny, maloj kućici od 15-ak kvadrata koju možete iznajmiti već za vrlo pristojnih 1000 kuna po noći. Kuća se nalazi u Puerto Escondidu, u meksičkoj saveznoj državi Oaxaca, a rad je mladog južnoameričkog arhitekta Aranza de Ariñoa kojemu je ovo prvi projekt u životu.

Camila Cossio

Ultra malena kuća jednostavno je utočište okruženo potpunom mirnoćom.

Camila Cossio

Sirovi beton iznutra i izvana, klizna i otklopna drvena vrata i grilje služe za hlađenje kuće u vrućim ljetnim mjesecima, a svojim otvaranjem dopuštaju prirodi da uđe unutra i da uživate u na prirodnom okruženju.

Camila Cossio

Casa Tiny mjesto je za bijeg od civilizacije, buke, stresa… Ona je uživanje u jednostavnom životu, a inspirirana je knjigom Henryja Thoreauoa “Život u šumi – Walden”.

Camila Cossio

Interijer joj je krajnje asketski i jednostavan, a jedina zabava joj je uživanje u bazenu i visećoj vreći za spavanje.

Camila Cossio

Kratkom šetnjom kroz vrt stiže se do plaže, a kada vam zatreba društvo možete otići do Case Wabi, poznate umjetničke kolonije koju je projektirao Tadao Ando.