Vodič za najfotogeničniji vikend – Zagreb

Ljeto u Zagrebu postaje sve uzbudljivije i ljepše. Na desecima lokacija u gradu ovaj vikend će se na neki način obilježavati Midsommer. Evo najljepših i najfotogeničnijih lokacija

Čini mi se da Zagreb galopira ka stvaranju ljetnog Adventa. No, dok se nije sve izmaklo kontroli, evo divnih lokacija na kojima možete provesti ovaj, a i mnoge sljedeće vikende. Instagram će vam biti zahvalan.

2ART PARK

Nakon što su derutni i zapušteni park kod Tomićeve ulice pretvorili u privlačan park s grafitima brojnih umjetnika, ekipa iz Art parka seli se na novu lokaciju u gradu – park Ribnjak.

U razdoblju između 14. lipnja i 21. srpnja 2019., park Ribnjak će postati odredište za sve ljubitelje programa i atmosfere koju donosi Art park. Središnja livada, odmah uz dječji park na Ribnjaku osmišljena je da ovog ljeta postane mjesto gdje ćete potražiti osvježenje u hladovini, zaigrati ping-pong, opustiti se u hammock ljuljački, pogledati film, pročitati knjigu, poslušati putopisno predavanje, odigrati kviz, vježbati jutarnju jogu ili naići na dobar spontani koncert i dj session.

– Ove smo se godine odlučili vratiti izvornoj ideji Art parka kao putujućeg projekta koji svojim umjetničkim programom doprinosi oživljavanju različitih lokacija. Nakon uvodnog proljetnog eventa kojeg je obilježilo jednodnevno druženje uz oslikavanje murala Baba Lune u Plitvičkoj ulici te gostovanja u sklopu ovogodišnjeg Floraarta, Art park 14. lipnja stiže na Ribnjak. Pozvali smo različite umjetnike da nam pomognu oslikati park, osmislili nova dizajnerska rješenja za ugodan boravak na otvorenom te uz pomoć Floraarta dodatno zazelenili lokaciju, osmislili posebnu ponudu ljetnih koktela dok će se program sastojati od radionica za velike i male, filmskih večeri, predavanja, kvizova i onog najvažnijeg – ugodnih ljetnih druženja – poručuju iz organizacije Art parka.

Ovaj vikend obilježit će ‘7 veličanstvenih’ mladih umjetnika; Dominik Vuković, KLARXY, Kila slova, Mislav Lešić, Pilj, Ivan Gamera Oštarčević i Nikica aka Đani Lagano koji će oslikavati panele uživo. Za dobru glazbu će se pobrinuti DJ-i a didaktične igre će na Ribnjaku postaviti Muzej iluzija. Kolektiv Planet, koji obožava reciklirati i stvarati nove zanimljive predmete, održat će dvije radionice u subotu i nedjelju, s početkom u 17 sati.

Nakon vikenda otvorenja, Art park na Ribnjaku nastavit će s programom svakodnevno sve do 21. srpnja, a posjetitelji mogu očekivati ciklokino projekcije nastale u suradnji sa
Sindikatom biciklista, filmske naslove kuće Restart Label, putopisna predavanja agencije Jungle Tribe, program Zelene akcije te koncept Sharing is Caring nastao u suradnji sa Zero Waste Croatia, Frakturinu književnu instalaciju, jutarnje satove joge pod vodstvom ekipe iz
DharmaWay Yoga Center & Yoga Academy Zagreb, dječje radionice nastale u suradnji studija Lapo Lapo i OMart, buvljake, promocije festivala i još puno toga zanimljivog.

Fotografije: Domagoj Blažević