Još par dana užitka u Art parku

Iako je najavljeno do 30. rujna, Art Park će ove godine završiti skoro mjesec dana ranije, ovaj vikend 2. rujna. No, evo po čemu ćemo ga pamtiti…

Ovo je jedan od ljepših, relativno novih ljetnih projekata u Zagrebu koji je nekadašnji zapušteni “narkić” park transformirao u ljetnu oazu za opuštanje, street art galeriju na otvorenom koju su oslikali brojni strani i domaći umjetnici te glazbeni kutak gdje su posjetitelji rado navraćali na osvježenje, druženje i ping-pong.

DOMAGOJ BLAŽEVIĆ

Iako je najavljeno do 30. rujna, Art Park će ove godine završiti skoro mjesec dana ranije, 2. rujna, a razlog tome su nepredviđene okolnosti te nemogućnost organizatora da na njih utječe. No, završetak trećeg ovogodišnjeg Art Parka, bit će uzbudljiv.

DOMAGOJ BLAŽEVIĆ

– Posljednju putopisnu srijedu u parku obilježit će zemlje Meksiko, Belize i Gvatemala o čijim će vam dojmovima iz prve ruke pričati Jungle Tribe Hrvatska – neobična putovanja. Četvrtak u parku sa sobom donosi uzbudljive ping-pong mečeve uz lagani glazbeni session dok će petak biti rezerviran za jedinstvenu umjetničku izložbu “Pivo s pričom”, prvu ovakve vrste te svojevrsnu krunu ovogodišnje suradnje dugogodišnjih partnera Pivovare Medvedgrad i Art Parka.

DOMAGOJ BLAŽEVIĆ

– Naše etikete više su od same ambalaže, one nerijetko pričaju najljepše priče o kultnim zagrebačkim legendama i simbolima i kao takve su definitivno antologijske – poručuju iz Pivovare Medvedgrad čije su umjetničke suradnje promijenile pogled na pivsku ambalažu.

DOMAGOJ BLAŽEVIĆ

Prve etikete za Medvedgrad potpisuje talentirani Tomislav Tomić, a nakon njega je zagrebačke priče u ilustracije nastavio pretvarati nagrađivani Vedran Klemens. On je u suradnji s kreativnom dizajnericom Andreom Knapić obične pivske boce pretvorio u pravi mali muzej zagrebačkih legendi koje vrijedi izložiti. Ovog petka, 31. kolovoza, po prvi puta posjetitelji Art Parka imat će prilike upoznati Baltazara, Crnog Jacka, Hendrixa ili doživjeti Ljeto u Zagrebu, izbliza i na velikom formatu. Naravno bit će izložena i prva antistres etiketa odnosno bojanka koju potpisuje Boris Bare za Art park pivo, a posjetitelji će ju moći bojati uživo, na licu mjesta u XXL veličini. Izložbu “Pivo s pričom” pratit će ugodni glazbeni ritmovi o kojima će brinuti karizmatični Dj M.I.L.E već dobro poznat rasplesanoj zagrebačkoj publici. Izložba će ostati postavljena sve do nedjelje, 2. rujna, kada će posjetitelji zadnji dan ovogodišnjeg Art Parka ispratiti uz fuziju dobrog zvuka, a za selekciju glazbe pobrinut će se hrwo E (Roller Boogie) – objasnili su organizatori u svojem priopćenju.

DOMAGOJ BLAŽEVIĆ

I zato iskoristite još par dana i uživajte u nečem uistinu zanimljivom.

DOMAGOJ BLAŽEVIĆ

A sada uživajte u fotografijama Domagoja Blaževića.