Ljubljana. Insajderski vodič za dobar shopping

Sat i pol od Zagreba, dva sata od Rijeke, dva i pol od Pule… Ljubljana je divan grad za jednodnevni izlet. Kako najbolje iskoristiti vrijeme ispričala nam je insajderica Irena Dvoržak s bloga Kreativice

Irena je divna cura koju rado pratim na njezinom blogu Kreativice, a istovremeno Ljubljana je grad kojeg obožavam i koji je moja česta destinacija za jednodnevne izlete i kupovinu raznih dekoracija za dom kojih nema u Hrvatskoj.

No, da li Ljubljanu znam baš tako dobro? Postoji li nešto što propuštam? Irena nam je napravila svoju listu mjesta koje svakako treba posjetiti u Ljubljani i ono što je najbolje – sve stignete obići u svega par sati. Evo Ireninog vodiča po Ljubljani.

1Sve počinje s osmjehom – Smile!

Ako vas put ikada nanese u Ljubljanu i shvatite da za kupovinu u glavnom gradu Slovenije imate samo sat, dva – ne očajavajte. Ovaj će vas brzi vodič, brzinski provesti kroz sve trgovine koje morate obići. I obećajem vam, nećete ostati praznih ruku ;)

Zapravo, većina trgovina u kojima možete naći zanimljive sitnice za sebe i dom nalaze se u jednoj ulici i ona je, o kako zgodno, smještena u samom centru grada. Kada mahnete Prešerenu na Prešernovom trgu i pređete Plečnikovo Tromostovje, put će vas nanijeti na Robbovu fontanu. Vi onda krenite samo ravno i ubrzo ćete shvatiti da se trgovine gotovo redaju jedna do druge i svaka se diči svojom ponudom.

Prva takva je Smile concept store – trgovina koja će vam, kako joj samo ime kaže, sigurno nacrtati osmijeh na lice svojom šarenom ponudom.

Ovdje ćete naći na zaista veliki broj zanimljivih stvari za raznorazne proslave, zabave i rođendane, originalne čestitke, papire za zamatanje poklona te male znakove pažnje kao što su majice, ručno rađene narukvice i nakit slovenskih dizajnera.

SMILE concept store
Mestni trg 67