Dobar dizajn pripada svima. Idemo u Outofbox

Vodim vas u jedan novi showroom namještaja u Zagrebu koji ima misiju dizajnerske stvari učiniti dostupnim širem krugu ljudi. I zato imaju jednu drugačiju Outofbox ideju. Idemo u Cankarevu ulicu

Oni žele kreirati jedinstvene i bezvremenske proizvode i čvrsto vjeruju da dobar dizajn pripada svima. Zato misle da dobar dizajn ne mora biti preskup i da razlika između jeftinog i skupog ne smije biti u dizajnu. Zbog svega toga odlučili su napraviti pomak i prvi u Hrvatskoj krenuli u malo drugačiju priču i stvorili nešto što se zove editor brend. Upoznajte Outofbox.

OUTOFBOX / SANJA BISTRIČIĆ

Dolazim u showroom u Cankarevoj ulici i odmah se zaljubljujem. Visoki stropovi, bijeli zidovi, velike staklene stijene, divan namještaj, a unutra ugodno, toplo, jednostavno, a opet zanimljivo, s karakterom…

OUTOFBOX / SANJA BISTRIČIĆ

Kao u nekom divnom stanu s predivnim namještajem i detaljima, a ne u showroomu.

OUTOFBOX / SANJA BISTRIČIĆ

Gledam namještaj i prepoznajem neke komade od Gazzde i Mitje, ali jednako tako i jako puno toga prvi put vidim…

OUTOFBOX / SANJA BISTRIČIĆ

Upitnici su mi iznad glave i to nekako primjećuje vlasnik Feđa Džankić koji mi priča filozofiju brenda i ciljeve…

OUTOFBOX / SANJA BISTRIČIĆ

– Outofbox je novi dizajn brand za uređenje interijera. Cilj nam je kreirati jedinstvene i bezvremenske proizvode koji će našu svakodnevicu učiniti ljepšom, jer vjerujemo da dobar dizajn pripada svima.

OUTOFBOX / SANJA BISTRIČIĆ

Na tom putu želimo pronaći odgovore na potrebe modernog življenja i pomoći pojedincu da kroz naše proizvode pronađe vlastiti identitet, a ne generičke proizvode koji se prodaju u velikim robnim kućama za namještaj.

OUTOFBOX / SANJA BISTRIČIĆ

I zato je naš cilj postati jedinstvena multibrand trgovina u Zagrebu, u kojoj ćete pronaći proizvode koje su ekskluzivno za Outofbox kreirali vodeći hrvatski i europski dizajneri i proizvođači. Direktnim povezivanjem vas, naših vjernih kupaca, i njih, nedostupno smo učinili dostupnim, to je naš cilj – priča mi Feđa Džankić, veliki zaljubljenik u dizajn i čovjek koji je bio dio tima kada se pokretao Artisan. Bosanskohercegovački brend kojeg volimo i koji izvozi 99 posto svojih stvari na strana tržišta diljem svijeta.

OUTOFBOX / SANJA BISTRIČIĆ

– Naš cilj je stvoriti mjesto gdje će normalni ljudi poput svih nas doći kupiti namještaj i sitnice za dom, a da pritom nemaju osjećaj da pola grada ili svijeta ima istu sofu kao i oni. Ovo je zapravo dućan za one koji su prerasli “Ikeu” i sada ipak žele nešto jedinstvenije, kvalitetnije i dugoročnije. Nešto kao što je vani Hem ili za skandinavski standard Muuto, Menu… – kaže Feđa, objašnjavajući da to znači apsolutnu orijentiranost prema krajnjem kupcu kroz povezivanje vodećih proizvođača i dizajnera uz maksimalnu kontrolu maloprodajne cijene.

OUTOFBOX / SANJA BISTRIČIĆ

– Mi smo prvi editor brand na ovim prostorima koji koristi i želi koristiti najbolje hrvatske i regionalne proizvođače i surađuje sa vodećim hrvatskim, regionalnim i europskim dizajnerima u razvoju i plasmanu proizvoda dodane vrijednosti po konkurentnim cijenama. Za sada smo surađivali s mladom talentiranom dizajnericom Miom Bogovac, s iskusnim njemačkim dizajnerom Michaelom Schneiderom i s Nevenom i Sanjom Kovačić iz Redesigna koji su za nas napravili nekoliko kolekcija, osmislili i vizualni identitet i uredili showroom – ispričao je Feđa.

OUTOFBOX / SANJA BISTRIČIĆ

Ali surađivali su i s Udrugom Kamensko koja im šiva jastuke, zatim s Etnomotivom koji je izradio tkanine, s Regeneracijom koja im radi tepihe…

OUTOFBOX / SANJA BISTRIČIĆ

– Surađujemo sa svima koji su kvalitetni, dobri i imaju realne cijene. Za sada imamo u ponudi nekoliko vrsta stolica, stolova, coffee-tableova, ogledala, polica, klupa, jastuka… pod svojim brendom OutofBox, a ekskluzivni smo distributeri za Gazzdu i Mitju, naše prijateljske brendove iz regije koji se uklapaju u našu filozofiju. Dakle, moderan namještaj, light masiv, vesela svježa komunikacija, dobra cijena… – priča Feđa.

OUTOFBOX / SANJA BISTRIČIĆ

Zaista divna priča koju treba podržati.

SANJA BISTRIČIĆ

Za početak, evo mog favorita kojeg bi voljela vidjeti kod sebe doma…

OUTOFBOX / SANJA BISTRIČIĆ

Uživajte u divnim fotografijama Sanje Bistričić.