Ljubljana. Insajderski vodič za dobar shopping

Sat i pol od Zagreba, dva sata od Rijeke, dva i pol od Pule… Ljubljana je divan grad za jednodnevni izlet. Kako najbolje iskoristiti vrijeme ispričala nam je insajderica Irena Dvoržak s bloga Kreativice

Irena je divna cura koju rado pratim na njezinom blogu Kreativice, a istovremeno Ljubljana je grad kojeg obožavam i koji je moja česta destinacija za jednodnevne izlete i kupovinu raznih dekoracija za dom kojih nema u Hrvatskoj.

No, da li Ljubljanu znam baš tako dobro? Postoji li nešto što propuštam? Irena nam je napravila svoju listu mjesta koje svakako treba posjetiti u Ljubljani i ono što je najbolje – sve stignete obići u svega par sati. Evo Ireninog vodiča po Ljubljani.

2Čarolija soli

Ne možete doći u Sloveniju, a da kući ne ponesete sol Piranskih solana, tamnu čokoladu sa solnim cvijetom ili jednu od njihovih soli za kupanje.

Ova sol ili „more koje nije moglo nazad na nebo“, kako je u trgovini zovu, sigurno će vas relaksirati, a relaksacija će vam na kraju ove šetnje biti potrebna jer imamo za obići još nekoliko mjesta.

Piranske soline Ljubljana
Mestni trg 8