Novo mjesto u gradu gdje stanuje udobnost

U Gundulićevoj ulici u Zagrebu otvorio se prvi Hespo dućan u Hrvatskoj. Ponosna sam na naš mali tim koji je sudjelovao u uređenja interijera. Evo priče iz prvog lica

Hespo je brend koji postoji 28 godina i koji je sinonim za udobne, kvalitetne madrace i krevete. Njihovi madraci nalaze se u najekskluzivnijim hotelima u Hrvatskoj i svijetu – u Parku i Loneu u Rovinju, Excelsioru u Dubrovniku te raznim svjetskim destinacijama. Do sada ste ih mogli kupiti u velikim centrima poput Lesnine, Emmezete, Harvey Normana…

Sanja Bistričić

I onda su odlučili otvoriti svoj prvi vlastiti maloprodajni dućan u Hrvatskoj koji bi bio showroom najnovijijih proizvoda i bestsellera. Za lokaciju prvog showrooma odabrana je Gundulićeva 7, a onda je trebalo odabrati arhitekte koji će urediti prostor te koncept dizajn ovog, a i ostalih showrooma diljem Hrvatske.

Sanja Bistričić

Boba, jel imaš ti koga za preporučiti tko je stručnjak za retail? Naravno, Suzi Švelić Škevin, arhitekticu koja je napravila stotine dućana po Hrvatskoj i koja je jedan od najvećih stručnjaka specijaliziranih za retail, a naš Design House, prvenstveno moj suprug arhitekt Dražen Banković, može biti arhitektonsko-dizajnerska podrška.

Sanja Bistričić

Tenderi, natječaji… i naša ideja stvaranja “Hespo – feels like home”, najviše se svidjela Hespovom timu stručnjaka i dogovorili smo suradnju.

Sanja Bistričić

Zadatak: useliti za mjesec dana i napraviti dućan u kojem će se kupci osjećati lijepo i ugodno te koji izražava suštinu Hespa kao brenda – kvalitetu, udobnost, širinu izbora.

Sanja Bistričić

Ok, nemamo baš puno vremena. Držimo se koncepta “Feels like home” i prevađamo ga u komercijalan prostor – dakle mjesto koje je pregledno, logično, udobno, gdje se čovjek osjeća dovoljno slobodan da legne, isproba sve što mu se sviđa, informira se, uživa u udobnosti… ali i baci pokoji selfie za Instagram.

Sanja Bistričić

Zbog financijskih i vremenskih ušteda odlučujemo da ćemo zadržati sve što je u prostoru u dobrom stanju.

Sanja Bistričić

Nećemo mijenjati ventilaciju, klimatizaciju, rasvjetu, pustit ćemo strop kakav je bio, a postojeći cigleni zidovi, postat će nam okvir oko kojeg ćemo graditi priču baziranu na prirodnim materijalima, udobnosti, ugodi.

Sanja Bistričić

Bam, bam, bam… puno sati sastanaka, razgovora, međusobnog povjerenja, rada i nespavanja i evo nas u prostoru.

Sanja Bistričić

Izlog…

Sanja Bistričić

Zona s novitetima i najnovijim krevetima iz asortimana…

Sanja Bistričić

Zona za isprobavanje madraca…

Sanja Bistričić

Kućica koja simbolizira donjogradski zagrebački stan, sa štukaturama, parketom s francuskim vezom, Hespovim namještajem i malim iznenađenjem – terasom na krovu…

Sanja Bistričić

Njezina suprotnost je tzv “dark room” odnosno također Hespova soba, ali s malo mladenačkijim asortimanom.

Sanja Bistričić

Btw kada smo kod asortimana – zadatak je bio napraviti regale i police u koje će se smjestiti posteljina, jastuci, popluni, mirisne svijeće, ali i ogledala, posude, vaze, cvijeće… sve što je dio novog Hespovog asortimana.

Sanja Bistričić

Ovo će vam se sigurno sviđati kada vam kažem – sve što vidite u dućanu, uključujući kompletan namještaj, ormare, komode, noćne ormariće, stoliće, fotelje… sve dekoracije – sve je na prodaju. Hespo je postao zastupnik nizozemskog brenda s divnim i pristupačnim dekoracijama za dom.

Sanja Bistričić

Evo i kutak za odmor…

Sanja Bistričić

I pult za kojim kupujete…

Sanja Bistričić

Da ne duljim jer sam subjektivna, slike uvijek bolje pričaju od nas samih. Evo fotografija Sanje Bistričić.