Vodič za najfotogeničniji vikend – Zagreb

Ljeto u Zagrebu postaje sve uzbudljivije i ljepše. Na desecima lokacija u gradu ovaj vikend će se na neki način obilježavati Midsommer. Evo najljepših i najfotogeničnijih lokacija

Čini mi se da Zagreb galopira ka stvaranju ljetnog Adventa. No, dok se nije sve izmaklo kontroli, evo divnih lokacija na kojima možete provesti ovaj, a i mnoge sljedeće vikende. Instagram će vam biti zahvalan.

1MALI PIKNIK

U Švedskoj je Midsommar, odnosno prvi dan ljeta, najveći blagdan i on se slavi s posebnom ljubavlju i veseljem. Pričala sam vam o tome kako mi je bilo u Švedskoj na Midsommar partyju. No, nešto slično možete doživjeti u Maksimiru gdje će se u subotu 15. lipnja održati posebno izdanje Malog piknika na švedski način i to uz fini i zdravi meni Malog placa s potpisom lokalnih OPG-ova i raznim tradicionalnim švedskim delicijama.

Stoga, ako ste ljubitelji (Malog) piknika, rezervirajte datum, okupite obitelj i prijatelje, isplanirajte dan u prirodi ili romantičnu večer… i ne propustite Midsommar piknik u parku Maksimir.

Btw nakon posebnog švedskog izdanja, Mali piknik vraća se u kolovozu, na jednu od najljepših gradskih lokacija, gornjogradsku Vranicanijevu poljanu (park Bele IV.), gdje će ponovno rasprostrti svoje dekice s pogledom na grad.

U posljednjih nekoliko godina Mali piknik pozicionirao se na listu najboljih gastro-evenata u Zagrebu, a jedna od njegovih glavnih posebnosti upravo je zanimljiva gastro-ponuda koja se sastoji isključivo od prirodnih i sezonskih namirnica domaćih OPG-ova okupljenih pod kapom Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih, organskih proizvoda. Također, Mali piknik stječe popularnost zahvaljujući šarmantnom uređenju i romantičnom ugođaju koji podsjeća na ljetna vrtna druženja intimnog formata.

Midsommar piknik počinje u 18 sati. Ulaz je slobodan i mjesto na pikniku nije potrebno rezervirati. Dekice su osigurane, a piknik je samoposlužan, a bit će organizirane i razne  radionice, igre i aktivnosti za djecu i odrasle.

Fotografije: Roko Bahat i Filip Redža