Stay at home. Moj zid u 365 dana. Savjeti za sitne makeovere

Znam da je jako teško svaki dan gledati u jedan te isti zid u stanu. A da pokušate malo nešto promijeniti? Evo primjera kako to ja radim skoro svaki dan u godini

Svima nam je naporno biti kod kuće i gledati stalno jedan te isti prizor. Savjete o bojanju zidova i velikim makeoverima u ovom trenutku vam neću davati, niti vas ni na koji način ne želim poticati da idete u bilo kakvu kupnju ili nabavku. No, ono što želim je pokazati kako mi živimo i kako i vrlo male promjene u domu nose ogromno veselje i promjenu.

Uzmimo na primjer jedan zid u našem stanu. Prije no što vam pokažem mega galeriju jednog te istog zida u 365 dana, reći ću vam da su sve intervencije potpuni low cost i da ih doslovno radim svaki dan.

Svaki dan napravim barem neku malu promjenu – zamijenim slike na zidu, stavim neki novi okvir, vazu s cvijećem, dekoraciju, skulpturu, zamijenim fotelje, jastučiće…

Ni jedna slika koje redovito mijenjam nije vrijedna umjetnina, nego su to crteži moje djece, herbariji koje radimo od prešanih biljka, moji kolaži koje radim kada mi je dosadno. Ima tu i prešanih platnenih salveta, lišća, nekoliko darova dragih ljudi…

Vaze. Nikada u životu dovoljno vaza i cvijeća. Cvijeće kupujem kad god sam u prilici, ali redovito od kumica s placa ili ga naberem negdje na livadi ili u šumi.

Ponekad uživam u nekom divnom buketu kojeg dobijem, ali ako bolje primijetite, puno mojih cvjetnih instalacija su zapravo sušeni ostaci raznih buketa.

Šipak, eukaliptus, pampas… mjesecima mogu stajati u vazi, a kako ne bi promijenili boju pošpricam ih s lakom za kosu.

Knjige, časopisi, razne kutije, mirisne svijeće… dio su naše svakodnevice i konstantno se pojavljuju negdje uz taj naš zid. Kada se malo previše nakupe i počnu nam smetati, maknem ih na policu, do dolaska nekih novih…

Jedina velika razlika mog zida u ovih 365 dana je televizor. O njegovom dolasku te svemu što je donio pisala sam već – evo i linka na taj tekst.

Btw da, televizor ima i Ambilight, odnosno stražnje pozadinsko LED svijetlo u bojama koje se mijenja ovisno o slici ili zvuku na ekranu, što mom zidu, posebno u noćnim satima daje dodatnu dinamiku i efektnost. Ako nekog zanima, evo i linka na taj Philips televizor.

Komoda? Sigurna sam da će me netko pitati gdje sam ju nabavila. To je komoda bosanskohercegovačkog brenda Gazzda iz jednog malog, divnog dućana Outofbox. Komoda je napravljena od hrasta masiva, a fronte su joj od crnog linoleuma. Divna je iznutra i izvana i definitivno je jedan od mojih omiljenih predmeta u domu.

I ogledalo je iz Outofboxa i da, premazano je rosegold sjajem. Kada se fotkate na njemu, svatko ispada lijep i preplanuo. Nije da volim selfije, ali uživam gledajući refleksije detalja u domu.

Tepih je Ikea, fotelja koja se na nekim slikama nalazi u kadru je vintage Rex Kralj (bijela), ponekad Diesel Moroso (crna), a nekad Miniforms (pletena), bijela hoklica je iz Jyska, a stolići koji se vide u refleksiji su iz Bo Concepta i Hespa.

Zid je obojan s bojom za školske ploče i po njemu se može pisati kredom. Vrlo sam zadovoljna s tom bojom jer uopće ne blijedi, a još više sam sretna što crna boja zidova produbljuje prostor i naglašava slike te umanjuje veličinu televizora koji se tada lakše stapa s pozadinom.

Nadam se da sam pokrila sva pitanja, a ako nisam slobodno me pitajte što god vas zanima i šaljite mi svoje feature wallove u stanu na kojima volite raditi intervencije.

Evo i amaterske fotogalerije… A evo i slika tog zida za Božić 2019. i 2018. godine.

Wordpress Gallery Plugin Free