Novi mural u Dežmanovovoj kojeg ćemo voljeti

‘Kad bi zidovi mogli pričati (o Chopinu)’ još je jedan primjer u nizu vrlo uspješnih projekata koje je Veleposlanstvo Republike Poljske u Zagrebu ostvarilo u suradnji s hrvatskim umjetnicima i institucijama

Murali Borisa Barea po raznim lokacijama u gradu jako nas vesele i uveseljavaju zagrebačke oronule fasade. U Dežmanovoj ulici, odnedavno nas čeka novi mural posvećen slavnom poljskom skladatelju Fryderyku Chopinu.

Naime, ove godine Poljaci u zemlji i inozemstvu slave 210. obljetnicu rođenja Fryderyka Chopina, slavnog poljskog skladatelja, a kako bi mu odali počast na jedan poseban način, Veleposlanstvo Republike Poljske u Zagrebu financiralo je mural s Fryderykom Chopinom u glavnoj ulozi. Projekt je ostvaren u suradnji s Borisom Bare – poznatim hrvatskim street art umjetnikom, a slavni vas Chopin odnedavno promatra sa zida zgrade u Dežmanovoj ulici 10.

– Nadamo se da će ovaj mural još dugo vremena podsjećati na velikog poljskog glazbenika i potaknuti prolaznike na slušanje djela velikog poljskog umjetnika – poručila je ovim povodom Dagmara Luković, Konzulica Republike Poljske u Republici Hrvatskoj.

A evo i par fotografija behind the scenes…