Kada štala postane vikendica iz snova. Doslovno.

Obožavam proljeće, odlaske u prirodu, produžene vikende. Danas vam pokazujem kako si je jedan arhitektonski par uredio malu kućicu od 45 kvadrata u ugodnu vikendicu. Idemo na Ibizu.

Mala kuća. Puno snova. Vodim vas u malu skromnu kućicu od 45 kvadrata u planinama na sjeveru Ibize koju je uredio i pretvorio u vikendicu Jurjen van Hulzen, arhitekt iz nizozemskog Standard studija, zajedno sa svojom suprugom Selinom. Riječ je o zapuštenoj 200 godina staroj kući koja se jedno vrijeme koristila i kao štala.

Ibiza Interiors – Ibiza Campo / Standard Studio

Zapravo, riječ je o pomoćnoj kući za svoje goste i prijatelje, kući za rentanje, kući koja je showroom njihovog rada i svih tvrtki s kojima inače surađuju kada uređuju interijere. Galerija Vroom & Varossieau, Modern Vintage i Etoffe Unique samo su neke od trgovina i brendova s kojima je Standard studio ispričao jednu svoju divnu priču.

Ibiza Interiors – Ibiza Campo / Standard Studio

Zato je to ujedno i kuća showroom njihova rada, ali i kuća u kojoj se sve odmah može i kupiti. Gosti tako mogu kupiti plakat, lampu, stolicu, vazu…

Ibiza Interiors – Ibiza Campo / Standard Studio

Specifična je i po tome što je u potpunosti samoodrživa. U njoj se skuplja kišnica, a struja, grijanje i topla voda dobiva se zahvaljujući solarnim i fotonaponskim kolektorima.

Ibiza Interiors – Ibiza Campo / Standard Studio

Ova mala kuća ima niz stvari koje su mi zanimljive. Sviđa mi se što joj je sačuvana izvornost, ali opet s nekim modernijim pristupom. Sviđa mi se što je istovremeno i moderna i tradicionalna, funky, a opet asketska.

Ibiza Interiors – Ibiza Campo / Standard Studio

Sviđa mi se jer spaja oprečnosti: staro i novo, grubo i profinjeno, tamno i svjetlo. Kuća je to u kojoj se lijepo i ugodno boravi, kuća na čijem krovu možete vježbati jogu, u čijem dvorištu možete brati tek dozrelo voće i satima ispijati kavu, vino, šampanjac, zaboraviti na vrijeme…

Ibiza Interiors – Ibiza Campo / Standard Studio

I zato kuća za odmor ne treba biti velika. Njezin dnevni boravak je njezina okućnica. Takvu kuću ja želim za svoj odmor.