U duši si haker namještaja i ideja?

Mnogi kažu da ne vole Ikeu jer se jedan te isti namještaj prodaje i milijunima primjerka diljem svijeta. A opet namještaj im je dobar omjer cijene, kvalitete, dizajna… I zato mnogi kupuju namještaj u Ikei i ostalim jeftinijim dućanima te ga prerađuju. Otprilike iz tih pobuda nastao je projekt Hacking Ikea, odnosno projekt prenamijene ili dorade postojećih Ikeinih proizvoda kako bi oni dobili novu ili dodatnu funkciju u domu.

Ove godine u sklopu Design Districta održat će se drugi po redu HACKING IKEA natječaj, prijave su do 17. svibnja, a mogu se prijaviti svi zaljubljenici u IKEA proizvode i DIY, dizajneri i entuzijasti.

Prijave su na njihovoj stranici, a imena finalista natječaja bit će poznata 19. svibnja, a odabrat će ih profesionalni dizajneri i predstavnici tvrtke IKEA na temelju motivacijskog pisma i referentnih radova. Nakon odabira, finalisti će u suradnji s mentoricama, dizajnericama Ninom Bačun i Ivanom Fabrio, razraditi ideju hakiranja željenih IKEA proizvoda, a finale natjecanje održat će se 13. i 14. lipnja, za vrijeme trajanja festivala Design District Zagreb.