Natječaj za studente i profesore arhitekture

Evo izvrsne prilike. Tvrtka VELUX oformila je respektabilni žiri sastavljen od svjetski poznatih arhitekata i raspisala je međunarodni natječaj za studente na temu dnevne svjetlosti. Dvije su kategorije u kojoj studenti zajedno sa svojim mentorima mogu prijaviti svoje radove – a to su:  „Dnevna svjetlost u zgradama“ i „Istraživanje dnevne svjetlosti“.

Prijave na natječaj već su započele, a studenti se mogu prijaviti do 1.4.2018. na ovoj web stranici i predati svoje radove do 15.6.2018.

VELUX

Svaki student mora se prijaviti sa svojim mentorom, profesorom koji nadgleda rad, a novčano se nagrađuju i student i profesor.

A kako to obično izgleda? Ovako… 

VELUX

Da, studenti svoj projekt prezentiraju na jednom plakatu u strogo definiranim dimenzijama, a što će zapravo smisliti, ovisi o njima i ideji koju žele razraditi.

Tvrtka Velux pripremila je mnoštvo tekstova i zanimljivih projekata koji govore o važnosti dnevne svjetlosti i njezinoj primjeni u arhitekturi… Evo linka, možda posluži za inspiraciju…

VELUX

Ako se odlučite prijaviti, važno je znati da će vas uz recentne dobitnike Pritzker nagrade Španjolce iz studija RCR Arquitectes, ocjenjivati i američki arhitekt Rick Joy, osnivač Rick Joy Architects, kineski arhitekt Li Hu, osnivač OPEN Architecture studija, danski arhitekt Martin Pors Jepsen, podpredsjednik VELUX Inovacijskog centra, te po prvi put i jedan Hrvat i to Saša Begović, osnivač i glavni arhitekt u 3LHD-u.

VELUX

Žiri ima zadatak ocijeniti projekte i odabrati regionalne finaliste iz Amerike, Afrike, Azije/Oceanije, Istočna Europa/Bliski istok i Zapadna Europa u lipnju 2018., da bi potom na Svjetskom festivalu arhitekture u Amsterdamu (World Architecture Festival) bio odabran konačni pobjednik.

Ako se još dvoumite, važno je reći da je prije desetak godina na ovom VELUX-ovom natječaju, koji se inače odvija svake dvije godine, pobjedila skupina zagrebačkih studenata… Sretno.