Što radi Bjarke Ingels dok čeka juhu

Crtkarije na salvetama posebna je tema u životu umjetnika, pa tako i arhitekta. Pogledajte što crtaju najveće svjetske arhitektonske face, a onda nakon toga i vi naučite super skicirati

Navodno je Vladimir Vidić svoje pjesme pisao na salvetama, a kažu da je na njima Ivan Vitić skicirao kuće, čak onako naopako prema klijentu, da ga potpuno zadivi. Za Vitića ne znam je li to puno vježbao, ali s obzirom da sam studirala književnost, znam da je Vladimir Vidrić te svoje pjesme kod kuće jako dugo pisao i trudio se da pred prijateljima, u kavani, ispadne jako cool i spontan.

I bio je, spontan i omiljen. A jednako tako, mnoge su ideje za vrlo važne, bitne, omiljene kuće i nastale sasvim slučajno, na salvetama.

Koliko ima šarma u tim nacrtima najbolje pokazuje natjecanje Architectural Record Cocktail Napkin Sketch Contest koje se održava već osam godina zaredom, i na kojem ima genijalnih skica, nacrta, projekata.

No, ako vas zanima kako skiciraju poznati arhitekti, onda se trebamo vratiti par godina u nazad kada su studenti sa NewSchoola iz San Diega zajedno s American Institute of Architecture Students (AIAS) prikupili 17 skica poznatih svjetskih arhitekata te njihovom aukcijskom prodajom zaradili za stipendiranje stotina studenata arhitekture i mladih arhitekata.

Ako želite naučiti super skicirati u nastavku je nekoliko tutoriala koji bi vam mogli pomoći.