Jesmo li spremni za boje? Mojih top 20 shopping prijedloga

Nakon godina sivila i minimalizma, u trendu su boje, hrabri uzorci i smjele kombinacije, pokazao je to ovogodišnji Salone del mobile. No, jesmo li spremi za color schock?

Već tjednima vam na Dblogu pričamo o Milanu i trendovima i tendencijama na koje je ukazao. Veliki proizvođači pa čak uključujući i slavnu Cassinu ove su godine svoje štandove “obukli” u boje – i to one konkretne, punokrvne, jake…

KARE

Boje koje su donedavno bile “zabranjene” u interijerima i gdje su nas godinama stručnjaci uvjeravali da ljubičasta i narančasta ne pašu zajedno, a da će zelena i crvena zajedno izgledati šizofreno.

KARE

No, nekad treba biti hrabar i spojiti nespojivo. Rušiti tabue i stroga pravila.

KARE

Tvrtka koja je u tome jako poznata i dobra je njemački Kare koji voli spajati nespojivo i na duhovit i slojevit način rušiti uvriježena pravila.

KARE

Zašto vrata i prozori moraju uvijek biti dosadni i bijeli? Zašto zidovi ne bi bili crveni, rozi ili zeleni? Zašto uz crvenkasti zidne bi stavili plavu sofu ili zelenu ili rozu? Ta pitanja inspirirala su stručnjake iz Karea Hrvatska za editorijal koji je upravo bio posvećen bojanju i želji da nešto promijenimo u svom domu.

No, kao što većina ne želi da ima kosu obojeno u rozo ili zeleno, tako ni bojanje zidova i stropova mnogima nije neka opcija…

Boje i smjeli uzorci mogu ući u vaš dom i kao detalji. Evo mog prijedloga top 20 kolorističkih stvari iz Karea Hrvatska.