Zašto i dalje toliko volimo talijanski namještaj?

Unatoč Skandinavcima, Nizozemcima, Španjolcima, Francuzima… talijanski namještaj još uvijek je simbol kvalitete i dobrog dizajna, a evo i mojih favorita s Dana talijanskog dizajna u Meblo Trade

Koliko volite talijanski dizajn od 1 do 10? Ja 11. Zapravo volim sve što je povezano s Italijom i njihovim osjećajem za estetiku i hedonizam. Moda, dizajn, umjetnost, gastronomija, lifestyle… jednostavno sve što ima veze s hedonizmom i lijepom stranom života, nekako ispada da uvijek ima korijene u Italiji, njihovoj kulturi, tradiciji, umijeću, zanatstvu.

MINIFORMS / MEBLO TRADE

Da, zanatstvu. Još uvijek u Italiji ima jako puno obrtnika i malih proizvodača koji rade vrlo specifične stvari koje praktički nitko na svijetu više ne radi.

MIDJ / MEBLO TRADE

Samo na području Udina i okolice postoji 1000 tvornica i obrtnika koje se bave proizvodnjom namještaja i srodnih industrija. Na stotine tapetara, bravara, stolara, deseci tvornica koje rade razne mehanizme, dekore, tkanine, konce… a da ne spominjemo tvornice koje proizvode keramiku, kuhinje, sofe, rasvjetu… koje su postale simbol kvalitete i dizajna.

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

I da, mnoge su tvornice preselile svoju proizvodnju u Kinu i Tursku… a i na svjetskoj mapi dizajna Italija nije više ono što je bila prije 50-60 godina… No, i dalje nam se osmijeh razvuče kada vidimo da je talijanski namještaj na popustu i da si ga možemo povoljnije priuštiti.

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

Naime, Meblo Trade ima akciju na talijanski namještaj od 30 posto. Akcija je započela jučer, a traje do 31. listopada. Na akciji su blagovaonice, dnevni boravci, spavaće sobe, kuhinje, ormari, vrtni namještaj dekori, a tu je i široka ponuda tekstila i dekora i to od renomiranih proizvođača CalligarisMABMIDJNicoletti HomePezzaniMiniformsConnubia by CalligarisAlpeBirexAstraNardi te Selva…

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

Evo linka na ponudu i fotogalerije s mojim favoritima.

MIDJ / MEBLO TRADE

Slobodno si uzmite 5 minuta pauze i uživajte u slikama. Ne znam koja fotka mi je ljepša… (btw za otvaranje fotogalerije s 55 fotografija kliknite na sliku ispod).

Wordpress Gallery Plugin Free