Nunc je nova nada hrvatskog dizajna. Otvorili su showroom u Ilici

Na mjestu Intere ovih dana osvanuo je jedan drugi showroom namještaja. Upoznajte Nunc i njihovu slavonsku priču

Sretna vijest. U Ilici 168a, na mjestu Intere, otvorio se Nunc – novi showroom hrvatskog namještaja proizvedenog od slavonskog hrasta i uz pomoć domaćih dizajnera. Još jedna sretna vijest. Intera nije propala, nego seli u još veći prostor, u Ulicu Kralja Držislava, nasuprot Orisa i pored studija Šekoranja-Franić.

Ok, a sad se vraćamo Nuncu. Riječ je naime, o brendu u potpunosti proizvedenom u Hrvatskoj, a oblikovali su ga dizajneri mlađe generacije pod kreativnim vodstvom dizajnera Nikole Radeljkovića iz kolektiva Numen/For Use.

NUNC

Nikola Radeljković je i u kreativnom vodstvu Prostorije te mentor mnogim mladim hrvatskim dizajnerima. S druge strane, iza Nunca stoji i iskusan tim proizvođača namještaja na čelu s Markicom Stanušićem, direktorom Ancona grupe.

NUNC

– Iznimno smo zadovoljni i ponosni otvorenjem showrooma u Zagrebu. To je još jedna stepenica više i znak da kao brend rastemo i postižemo ciljeve koje smo si postavili. Pa iako je ova cijela godina bila iznimno teška za svakog poduzetnika, baš sad je bitno odraditi posao kao tim i gledati naprijed – izjavio je direktor Markica Stanušić, objasnivši nam kako je Nunc zapravo podbrend Ancona grupe koji će uskoro imati i svoje zasebno mjesto proizvodnje.

NUNC

– Iznimno mi je drago da, nakon više od dvije godine od konceptualnog izlaganja na milanskom sajmu, možemo u Zagrebu vidjeti kolekciju proizvoda nastalih na razvoju osnovne ideje Nunca. Ideje da Slavonija nije samo zapušteni i zaboravljeni dio zemlje, iz kojeg odlaze autobusi mladih ljudi, niti etnografski muzej petrificiranih izložaka. Ona je i živo vrelo inspiracije suvremenih autora, dizajnera mlađe generacije iz šire regije koji daju svoje viđenje reinterpretacije nasljeđa, običaja, tipologija i riječi, pretočenih u kvalitetan proizvod iz slavonskog hrasta i komplementarnih materijala koji su zanimljivi na globalnoj razini, pokazujući da kreativnost ne možemo uzimati zdravo za gotovo već stalno iznova tražiti nove ideje i oblike. Osobito sam zadovoljan da mogu pomoći u formiranju još jedne uspješne priče o suvremenom dizajnerskom proizvodu u Hrvatskoj – Nikola Radeljković.

NUNC

Za interijer Nuncovog showrooma zadužen je arhitektonski studio Biro koji je ujedno i osmislio scenografiju za ove divne slike iz kataloga koje vam sada prikazujemo.

NUNC

Ove slike pokazuju prirodne ljepote Slavonije – njezinu kulturu, naslijeđe, prirodne ljepote, žitna polja, toplinu ljudi, sunce…

NUNC

Upravo takav je i showroom – moderan, a nekako topao, osunčan… slavonski miran, staložen, lijep, uzemljen u tradiciju…

NUNC

Uživajte u fotografijama showrooma i slikama Johna Pavlisha. (za otvaranje fotogalerije kliknite na sliku).

Wordpress Gallery Plugin Free