Vila u kojoj ljeto traje dulje. Idemo na Hvar u villu Agape

Cure iz Studija Perspektiva vode nas u suvremenu mediteransku vilu u srcu Hvara te otkrivaju sve o uređenju

Nisam spremna za jaknu i kišobran. Btw kažu da je Hvar najsunčaniji otok i da godišnje u prosjeku ima 2726 sunčanih sati. Odlično. I zato ću vam pokazati jednu vrlo posebnu kuću na otoku Hvaru u mjestu Hvar – Villu Agape, koju su uređivale dizajnerice i arhitektice iz studija Perspektiva.

Vila je smještena na savršenoj lokaciji koja nudi pogled na Franjevački samostan i Paklene otoke. Iako se kuća nalazi u samom centru grada Hvara, skrivena je unutar zelenila i gostima pruža potpunu privatnost.

KORIDOR 27

Vrt i biljke dodatno naglašavaju mediteranski ambijent i stvaraju oazu mira izoliranu od ljetnih gužvi u gradu. Vrt je prepun mediteranskih i tropskih biljaka, a očuvane su i stara maslina i rogač koji stvara veliki hlad.

Više o uređenju ispričale su nam arhitektice i dizajnerice iz Studija Perspektiva, Nina Čeak i Jelena Kurtušić.

KORIDOR 27

– Željele smo stvoriti luksuznu mediteransku vilu, ambijent koji opušta i koji diše. Naglasak je na bivanju vani i na otvorenom. Željele smo da kuća prenese jednu posebnu morsku emociju koju Hvar definitivno ima. Upravo zbog svega toga interijer je nenametljiv te unosi osjećaj mira i ravnoteže. Njime prevladavaju svijetle boje i luksuzni materijali, a koncept cijele vile je prilagođen potpunom hedonističkom odmoru i uživanju, ali na suvremeni mediteranski način – kaže dizajnerica Nina Čeak, objasnivši kako su od materijala najviše koristile drvo, mramor i pleteno pruće koje je pojačalo morski osjećaj.

KORIDOR 27

– Zidne obloge, ali i dio namještaja su izrađeni od hrasta koji daje toplinu prostoru i savršeno se slaže sa kamenim oblogama. Hrast je materijal koji se proteže kroz cijeli objekt te ga samim time objedinjuje. Zidovi i vrata stvaraju neutralnu pozadinu svijetlo sive boje, a na taj način smo uspjeli naglasiti ljepotu ostalih materijala koje smo koristili – objašnjava dizajnerica Nina Čeak dodajući kako drvene žaluzine i tropske biljke u interijeru dodatno stvaraju ljetnu atmosferu.

KORIDOR 27

– Namještaj ima čiste linije i moderan je, možemo reći i bezvremenski. Nismo posve pratili trendove već smo htjeli stvoriti interijer koji će trajati. Akcenti su od četkanog mesinga što unosi eleganciju u cijelu priču. Iznad blagovaonskih stolova nalaze se upečatljive visilice koje daju važnost centralno pozicioniranim blagovaonicama – kaže Nina otkrivši nam kako vila ima zapravo pet blagovaonskih stolova.

KORIDOR 27

– Kuća se prostire na četiri etaže i može primiti 12 osoba. Iako je kuća za jednu grupu gostiju ona je podijeljena na tri jedinice sa zasebnim living zonama. Taj koncept kuće omogućava veću privatnost gostima, ukoliko to žele. Svaka jedinica ima manju kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak – objasnila je Jelena Kurtušić.

KORIDOR 27

Prilikom tlocrtne razrade vodilo se je računa da su sve lounge zone orijentirane prema moru, a otvaranjem polukružnih staklenih stijena spajaju se unutarnji i vanjski lounge te postaju veći prostori za druženje.

KORIDOR 27

– U prizemlju se nalazi terasa sa zajedničkim velikim blagovaonskim stolom te zajednička kuhinja namijenjena vanjskom kuharu ukoliko ga gosti imaju – objasnila je Jelena dodajući kako kuća ima ukupno 6 spavaćih soba, svaka sa svojom kupaonicom, a dodatni sadržaj ville su fitness studio i prostor za masaže.

KORIDOR 27

– Prostori za opuštanje imaju puno svjetla i povezani su sa outdoor zonom. Naime, wellness zone su često su smještene u tamnije i zatvorene prostore, a s obzirom da kuća ima divno zelenilo, mi smo ga iskoristile na način da pogled na vanjsko zelenilo stvara pravi zen doživljaj – objasnila je Nina Čeak.

KORIDOR 27

– Na vrhu kuće se nalazi se rooftop s lounge zonom i jacuzzijem. To je ujedno i najljepša pozicija za druženje i gledanje zalaska sunca. Kako bi gosti imali veću komociju, uz lounge zonu smjestili smo i malu vanjsku kuhinju s mini barom. U potkrovlju je smješten i zajednički prostor u zatvorenome, prostrani dnevni boravak gdje mogu svi gosti zajedno provoditi vrijeme.

KORIDOR 27

Puštam vas da uživate u Villi Agape i fotografijama studija Koridor 27.