Masivni hrast na suvremeni način. Upoznajte Metodu na Zagreb Design Weeku

Od danas do nedjelje Zagrebački velesajam pretvara se u mjesto brojnih sajmova i događanja, a jedan od highlighta nam je predstavljanje Metode, namještaja kojega su stvarali najpoznatiji hrvatski dizajneri

Nakon nedavnog izlaganja na Maison et Objetu u Parizu, Metoda stiže na Zagreb Design Week. Riječ je o novom brendu namještaja kojega su dizajnirali renomirani hrvatski dizajneri raznih generacija. Kolekcija obuhvaća stolove, stolice, komode i police izrađene poglavito od hrasta, rafinirane površinske obrade, u nijansama od natura do živopisnih kolorita.

Ovim nastupom Metoda želi ukazati na važnost sinergije domaće industrije i dizajna u svrhu kreiranja proizvoda veće konkurentnosti kroz veću dodanu vrijednost.

DOMAGOJ KUNIĆ

Iza ove zanimljive priče stoji iskustvo poznatog požeškog proizvođača namještaja Spin Valis te renomirani hrvatski produkt dizajneri – Numen/ForUse, Grupa, Simon Morasi Piperčić, Regular Company, Neisako i Mladen Orešić koji su dizajnirali kolekcije Metode, udahnuvši originalan i inovativan duh mladom dizajn brendu.

DOMAGOJ KUNIĆ

Rad i učenje na ovom projektu doprinijelo je stjecanju novih znanja, iskustvu eksperimentiranja s najsuvremenijim tehnologijama, od mehaničke odrade drva do savijanja masiva hrasta, te osmišljavanju novih spojeva i alata u suradnji s iskusnim majstorima i drvnim inženjerima iz Spin Valisa. Svaki od dizajnera posjeduje svoj karakterističan senzibilitet te snažan izričaj i upravo je to u kreiranju kolekcije podržano kao svojevrsno bogatstvo.

Proizvodi su se razvili kroz EU projekt Cekom Spin, odnosno kroz radionice gdje su dizajneri i drvni tehnolozi istraživali nove mogućnosti dizajna i proizvodnje namještaja od masivnog drveta.

DOMAGOJ KUNIĆ

Izložbu Metode možete pronaći u hali 8 na Velesajmu na Zagreb Design Weeku, od danas pa sve do 1. listopada.

Evo i mali preview izložbe. Fotografije potpisuje Domagoj Kunić.