Ušuškajmo interijer za ugodnu i lijepu jesen. Evo inspiracija

Kako u dom unijeti jesenski ugođaj? Donosimo vam inspiracije i shopping prijedloge koji će nas brzo i lako prebaciti u jesenji hedonizam

Jedna od naljepših proslava koju pamtim od vrtićkih dana moje djece je jesenska proslava. Naime, nisam ljubitelj jeseni i uopće nisam razmišljala da se jesen može slaviti. No, u vrtiću su nas potpuno razuvjerili. Sjećam se jedne proslave… djeca su nosila krune ukrašene s lišćem i trakicama u jesenjim bojama te trčkarala po dvorištu s napadalim lišćem. U košarama su, zatim, nosili jabuke, kestene, bundeve i ostale jesenje plodove. Pili su topli čaj i mirisnu pitu s jabukama. Pamtim veselje, smijeh i sunce kako nježno prolazi kroz grane i miluje nas…

I u tom trenutku kao da sam osvijestila ljepotu jeseni. Sve te boje, okuse, plodove, treptajuće lišće koje pod nekim kutem svjetluca…

Od tada svake godine i mi napravimo malu jesenju svečanost. Jeseni u čast uredimo dom, serviramo stol u jesenjim tonovima, upalimo mirisne svjećice, skuhamo čaj, spremimo vruće kestene, zavrtimo gramofon…

Zapravo, ti jesenji rituali toliko su nam se svidjeli da ih ponavljamo i modificiramo vrlo često.

Jesen je baš pravo vrijeme za obiteljska okupljanja, druženje s bliskim prijateljima, uživanja u jednostavnim stvarima – šetnji po šumi, čitanju, slušanju muzike, gledanju filma… i jednostavno uživanju kod kuće.

A kako u dom unijeti jesenski ugođaj? Inspiraciju smo protražili u Lesnini gdje smo pronašli mnoštvo predmeta koji će nas brzo i lako prebaciti u jesenji hedonizam.

Najvažnije je udobno se smjestiti – tako da je ključan komad udobna garnitura za sjedenje i fotelja.

Iako su smeđa, crvena, bakrena, narančasta, oker ili zagasito zelena tradicionalne boje jeseni, moj savjet je da te boje unosite u malim količinama, kroz detalje.

Za garnituru radije birajte neutralnije boje koje će dobro izgledati u sva godišnja doba i u svim prilikama, a s ukrasnim jastucima, dekama, dekoracijama i tepisima mijenjate atmosferu i ušuškavajte interijer.

Jesenji interijeri traže višeslojnost i bogate detalje. Šalica čaja, mirisna svijeća, dobra knjiga, dekica, udoban jastuk… samo su početak.

Jesen jako voli drvo, kožu, pamuk, lan, vunu i ostale tople materijale. Voli ukusne zalogaje, fine deserte, nešto toplo što će nas utješiti, razveseliti, zagrijati… I obavezno nešto fino domaće za nazdravljanje.

Kako bi vam malo pomogli u brzinskom jesenjem makeoveru doma, evo jesenske moodboard inspiracije iz Lesnine.

Cijene, materijale, dimenzije i ostale specifikacije proizvoda možete proučiti klikom na link ispod fotografije.

TKANI TEPIH MYSTIK, LESNINA (LINK)
TROSJED SOFA TIFANY, LESNINA (LINK)
KLUB Stolić PASHO 1, LESNINA (LINK)
ZIDNA DEKORACIJA, LESNINA (LINK)
FOTELJA MONACO, LESNINA (LINK)
POMOĆNI STOLIĆ JULE, LESNINA (LINK)
REGAL AMARA, LESNINA (LINK)
STOL KONZOLA DANA, LESNINA (LINK)
VAZA FLOREA MOSS, LESNINA (LINK)
VAZA STONE, LESNINA (LINK)
ZDJELA MANUFACTURE ROCK GLOW, LESNINA (LINK)
VRČ SARABI, LESNINA (LINK)
PLADANJ ZA TORTU WOOD, LESNINA (LINK)
VRČ SARABI 1.2 l, LESNINA (LINK)
ZIDNA POLICA ZACK, LESNINA (LINK)
ZDJELA MATERA SAND, LESNINA (LINK)
KIMONO ORTIGIA, LESNINA (LINK)
DEKA UNI DOUBLEFACE, LESNINA (LINK)