Idemo u šumu na team building?

Za ovakav boravak u šumi vjerujem da i gradske cure uopće ne bi imale ništa protiv. Što kažete, idemo u Schwarzwald?

Sjećate li se možda Vipp Sheltera ili Treehotela na samom sjeveru Švedske? Ja još patim za njima, a ako su vam se oni bili svidjeli, onda će vam se zasigurno svidjeti i hotel Revugia u Schwarzwaldu kojeg projektira Matthias Arndt, arhitekt i osnivač studija Lichtecht.

Lichtecht

Projektira… zašto govorim u sadašnjosti kada su ove fotografije tako divne?

Lichtecht

Zato što one još uvijek nisu fotografije nego fotorealistične 3D vizualizacije studija Lichtecht, čija je to ustvari uža specijalnost. S njima je investitor, građevinska tvrtka Tidevand Bau, već krenula u PR puno prije završetka hotela.

Lichtecht

Naime, kad sam prvi put naišla na ovaj “hotel”, bila sam uvjerena kako je riječ o nečem postojećem i već sam krenula “googlati” cijene, dostupnost… Čini se kako je tim uspio napraviti upravo ono što je klijent želio: stvoriti fotografije koje daju dojam da je ideja već stvarnost.

Lichtecht

A kakva će  biti ta stvarnost?

Lichtecht

Ekskluzivni wellness&spa hotelski kompleks Revugia protezati će se na 15-20 hektara šumskog parka i sadržavati oko 80 smještajnih jedinica, od čega će se u glavnoj zgradi smjestiti 50-ak apartmana dok će ostalih 30 biti raštrkano po šumi u formi drvenih kućica.

Lichtecht

Zašto baš ovakav koncept, zašto ovakvo oblikovanje? Jednostavnost i minimalizam imaju glavnu riječ jer se želi napraviti minimalna intervencija u okolišu i u prvi plan staviti prirodu, a ne arhitekturu. Zato je arhitektonski i dizajnerski jezik suzdržan i reduciran na jednostavne forme a od materijala dominira drvo, prirodni kamen i staklo.

Lichtecht

No, ako mislite da se radi o asketskom hotelu, onda se varate. Uz ekološki i energetski održivi koncept hotel će nuditi i jedinstveni paket usluga, rekreacije i iskustva koji tematizira razne aspekte “prirode i zdravlja”. Biti će luksuzno opremljen i zapravo mu je cilj postati mjesto za malo drugačija korporativna događanja, prezentacije, seminare i sastanke.

Lichtecht

Prva ciljana skupina su, kako kažu iz Tidevand Bau, dobrostojeći ljudi iz Njemačke i drugih europskih zemalja koji imaju veliku potrebu za odmorom i opuštanjem, a odmah zatim i velike kompanije i korporacije.

Lichtecht

Izgradnja ovog raja u šumi stajati će oko 20 milijuna eura. Početak gradnje predviđen je za drugu polovicu 2018. godine, dok se otvorenje očekuje krajem iduće godine.

Osim u Schwarzwaldu isti se koncept u budućnosti namjerava primijeniti i na drugim lokacijama u njemačkom niskom planinskom području, u Bavarskoj šumi i Gornjem Harzu.

Lichtecht

I, tko je za jedan team-building u Schwarzwaldu?